Gin Tonic en Cholera
Image default
Bedrijven

Steigerhout beitsen

Veel mensen vragen zich af hoe je beits gebruikt op steigerhout, in dit artikelen vertellen we je hier alles over. Beits is verf die wordt gebruikt op hout. Het brengt een laag aan die het hout beschermd tegen verschillende weersomstandigheden zoals regen en kou. Behalve een nieuw kleurtje zorgt het ook voor een langere levensduur van je product. Wanneer je het hout goed beitst wordt het minder nat en droogt het ook nog eens sneller wanneer het nat is geworden.

Maar wat is precies de manier waarop steigerhout gebeitst moet worden? Steigerhout beitsen brengt wat dingen mee waar je rekening mee moet houden. Er kan alleen gebruik worden gemaakt van een beits die ervoor zorgt dat het hout nog goed kan ademen. Wanneer je steigerhout buiten staat raden we je aan het niet te beitsen, het helpt dat niet goed tegen de weersomstandigheden. Het verven van steigerhout wat binnen staat is wel aan te raden.

Wanneer je steigerhout gaat verven kan dit makkelijk met een kwast, je kunt ook gewoon gebruik maken van een goedkope kwast. Door een kwast zal er in alle kleine naadjes ook verf terecht komen. We raden daarom aan om geen gebruik te maken van een roller wanneer je steigerhout gaat verven, altijd een kwast. Wil je een vagere uitstraling over het hout? Dan raden we je aan de verf aan te brengen met een doek. Wanneer je ervoor kiest om je steigerhout te beitsen, houdt er dan wel rekening mee dat dit om de paar jaar gedaan moet worden. Op deze manier blijft je hout langer mooi. We raden je aan dit om de twee jaar te herhalen. Dit lijkt veel werk maar is ook wel leuk. Hierdoor kun je er steeds voor kiezen om je hout een ander kleurtje te geven, dit zorgt weer voor een leuke afwisseling in huis. Beits is te koop op de website van Moosefarg.

http://www.moosefarg.nl