Gin Tonic en Cholera
Image default
Scanning

Voordelen van 3D reverse engineering

3D reverse engineering bij 3DLS

Breng bestaande ideeën weer tot leven dankzij de hulp van 3D reverse engineering bij 3DLS. Met meer dan 10 jaar ervaring in engineering en 3D laserscanning kunnen we zeggen dat we kennis en technologie in huis hebben om realistische en functionele prototypes te kunnen leveren. Dit realiseren we door ons te richten op onze 3 meest belangrijke services: 3D-scanning, 3D modelleren en 3D reverse engineering.

Hoe werkt 3D scanning voor jou?

3D scanning biedt ontzettend veel voordelen voor bedrijven en ondernemers. Het is namelijk mogelijk om een driedimensionaal model te maken van gebouwen, installaties en objecten. Het is de perfecte manier om inzicht te krijgen in de huidige toestand en deze in 3D software te modelleren naar een as-built situatie.

De 3D scans en scanmodellen vormen een uitstekende basis om:

  • Layouts actualiseren voor engineering en leveranciers
  • Inmeetkosten reduceren
  • Nieuwe installaties in CAD omgeving passen
  • Virtueel verplaatsen van installaties in CAD omgeving

Tijdig detecteren van vervormingen

Vaak zien we bij bouwprojecten dat vervormingen, verzakkingen of slijtage aan vloeren en ovenwanden en tanks ontstaan tijdens de ontwikkeling. Met 3D scanning kunnen we deze vervormingen tijdig in kaart brengen zodat afwijkingen snel inzichtelijk worden gemaakt. We kunnen zelfs momentopnames van verschillende momenten vergelijken door de puntenwolken met elkaar te vergelijken.

Toepassingen voor 3D reverse engineering

Reverse engineering word vaak ingezet wanneer er bijvoorbeeld geen originele bouwtekening of 3D bestand bestaat. Met 3D scanning kunnen we een 3D bestand wederom opnieuw ontwikkelen waarbij alle vereiste data ( afmetingen, metingen, waardes, etc. ) toegevoegd kunnen worden. Dit kan ook gebruikt worden om een product te fabriceren die niet meer ontwikkeld wordt. Ook leent onze 3D scanner er prima voor om een concurrerend product te analyseren zodat je je eigen concurrentievoordeel mee kunt behalen. Industrieën waar wij regelmatig Reverse engineering toepassen zijn:

  • automobielindustrie
  • gezondheidszorg
  • ruimtevaart
  • chemie

De grootste winst dankzij 3D reverse engineering zijn productverbetering en -reconstructie, ontwerpvergroting en vele andere voordelen. Maak een afspraak met 3DLS om te kijken welke voordelen er voor jouw organisatie mogelijk zijn.

Ondersteuning bij logistieke simulatie

3DLS is een dochteronderneming van Ergo Design BV. Ergo Design houdt zich bezig met maakindustrie in West-Europa, waarbij de focus ligt op het zoeken naar nieuwe en verbeterde productie en logistieke concepten. De maakindustrie bestaat veelal uit fabricage en assemblage van discrete producten, maar wij opereren eveneens in de food en proces industrie.

Van 3D scan naar 3D Autocad

Het spreekt voor zich dat onze 3D scans ook geexporteerd kunnen worden voor gebruik als 3D modellen in Autocard software. Met onze eigen faro webshare software kunnen we onze scans in de cloud opslaan zodat het altijd toegankelijk is voor elke relevante ingenieur of aannemer gedurende een project. Ook kunnen aanpassingen realtime verwerkt worden voor het meest actuele informatie.

https://www.3dls.nl/