Gin Tonic en Cholera
Image default
Bedrijven

Alles over blanco etiketten

Je loopt een postkantoor binnen, drukkerij of printshop. Hier zie je naast eindeloos veel posters, gekleurde vellen in allerlei soorten en maten en stiften en andere schrijfwaren. Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos.

Er zijn blanco etiketten, bedrukte etiketten, stickers, labels. Je kan het zo gek niet bedenken of het wordt aangeboden. Het weten van het verschil tussen al deze mogelijkheden is dan ook van belang om de juiste keuzes te maken. Want wanneer verkies je nou bijvoorbeeld blanco labels over blanco etiketten? Dit artikel gaat je daarbij helpen.  

Wat zijn blanco etiketten precies en hoe verschillen ze van de rest?

Een etiket zit vaak op een pakketje. Een etiket dient als bron van informatie over de inhoud van het pakket en het is dan ook vaak op de bovenkant van de doos geplakt. Een sticker heeft vaak een boodschap.

Er staat bijvoorbeeld “korting” op, of “te koop”, “pas op”, of een afbeelding wat je naar de juiste richting wijst. Een label hang je aan bijvoorbeeld je koffer. Labels worden vaak gebruikt voor registratie. Waar je blanco etiketten en stickers bedrukt met een machine, wordt een label ook vaak beschreven.

Daarnaast kun je blanco etiketten en stickers op een product plakken, terwijl een label geen plakzijde heeft.  

Hoe weet je of je blanco etiketten, stickers, of labels moet kopen?

Voor je besluit een aankoop te doen, is het goed om te bedenken waar je je aankoop precies voor wilt gebruiken. De sectie hierboven beschreef al waar blanco etiketten, stickers en labels voor dienen en waar ze veelal voor worden gebruikt. Daarnaast is het goed om te weten op welk materiaal en door middel van welke bevestiging je de blanco etiketten, stickers of labels je wilt gebruiken. 

In alle gevallen kan het verstandig zijn om je te laten adviseren door de medewerkers van de winkel. Zij weten vaak prima wat je het best kunt aanschaffen!

https://www.optimumgroup.nl/etiketten/blanco-etiketten