Gin Tonic en Cholera
Image default
Bedrijven

Waarom ander werk?

Wanneer je bij betrouwbare outplacement Bussum een traject in gaat is het allereerst van belang dat je goed weet wat je redenen zijn om een overstap te maken in je werk. Pas als je je motivatie helder hebt kan je gericht op zoek naar wat nieuws. Het is een vrij langdurig proces waar je in terecht komt, dus het is belangrijk dat je er alles uit wil halen wat er in zit, anders is het echt zonde van je tijd. Wil je weg omdat je nu in een werkveld zit waarin je niet gelukkig wordt? Heb je een baas die teveel van je vraagt waardoor je werk je te veel stress geeft?

Onderzoek naar jezelf

Dit soort vragen zijn allemaal dingen om even bij stil te staan. Daarna ga je bezig met onderzoeken wat je nou echt wil gaan doen. Wat voor werk past er bij je en wat totaal niet? Door hier goed mee bezig te zijn merk je dat je al veel dingen kunt wegstrepen. Je houdt dan een paar dingen over waar je wat meer mee bezig kan gaan. Bezoek bijvoorbeeld een bedrijf in de richting die jij op wil of kijk video’s over het werk online. Op deze manier leer je jezelf goed kennen en weet je zeker dat je straks werkt op een plek waar je het volledig naar je zin hebt.

Vraag om hulp

Dit is het moment dat outplacement Bussum voornamelijk aan bod komt. Door een coachtraject leer je jezelf alleen nog maar beter kennen waardoor het niet nog eens voorkomt dat je heel lang op een plek werkt waar je ongelukkig van wordt. Werk neemt een groot deel van je leven in beslag, dus het is belangrijk dat je er zonder spanning of tegenzin heen gaat. Als je iets hebt gevonden waar je een goed gevoel over hebt kan je gaan solliciteren. Ook hierbij wordt je volledig begeleid als dat nodig is. Je hebt hierin de leiding, jij bepaalt op welke vlakken je hulp nodig hebt. Zelfstandigheid wordt aangemoedigd maar wij zijn er om je te helpen.