Gin Tonic en Cholera
Image default
Gezondheid

Effectieve manieren om een witte tong aan te pakken

Als je last hebt van tongbeslag dan uit zich dat doorgaans in een witte laag die op de tong aanwezig is. De tong kijkt dan niet meer mooi roze zoals de bedoeling is. Naast het feit dat een witte tong niet gezond oogt, kan tongbeslag voor andere problemen zorgen zoals een slechte adem of vieze smaak in de mond. Bij een witte tong doen zich vaak ook andere verschijnselen voor zoals bultjes, vlekjes of zwellingen en kan dit zeer pijnlijk zijn. Zaak dus dat je deze problemen zo snel mogelijk aanpakt.  

 

Reinig je tong altijd goed 

De tong is in veruit de meeste gevallen van een slechte adem de veroorzaker. Als je de tong niet goed reinigt of vaak een droge mond hebt, dan loop je meer kans dat schadelijke bacteriën zich daar vestigen. Deze houden namelijk van vieze plekjes waar het niet zo vochtig is. Om dit te voorkomen en tegen te gaan is het belangrijk dat je dagelijks je tong goed reinigt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld druppels, mondwater of een borsteltje gebruiken dat daarvoor speciaal ontwikkeld is.  Last van slechte adem?

 

Kies voor een OraBrush voor goede reiniging 

Met de OraBrush en Liquigel zorg je ervoor dat je tong snel en goed gereinigd wordt. Met deze speciale borstel met aparte vormgeving breng je de gel op je tong aan en verdeel je deze goed, tot aan elk mogelijk hoekje zodat alles goed schoon wordt. Nadat de gel is ingetrokken en zijn werk gedaan heeft kun je de restanten er afschrapen met de tongschraper die aan de OraBrush zit. Moeilijk is het zeker niet en als je ervoor kiest een compleet pakket aan te schaffen heb je meteen alles wat je nodig hebt in huis. 

 

Makkelijk te reinigen borstel 

De OraBrush heeft veel zachtere haartjes dan een gewone tandenborstel en is daarom ook zachter voor je tong en de rest van je mond. De borstel zelf is eenvoudig te reinigen want je hoeft deze enkel onder de kraan af te spoelen. Op een gewone tandenborstel heb je na het afspoelen kans dat er nog bacteriën achterblijven, maar bij de OraBrush staan de haartjes verder uit elkaar zodat er niks tussen kan blijven zitten. Zo kun je iedere keer opnieuw weer een volledig schone en hygiënische borstel gebruiken.  Tips voor amandelstenen verwijderen: https://www.vraagdetandarts.nl/amandelstenen/

 

Kies voor de juiste tongdruppels 

Als je liever een andere manier kiest dan een borsteltje met gel dan zijn ook druppels voor de tong handig in het gebruik. Deze kun je gebruiken waar en wanneer je maar wilt want je neemt ze zo in en hebt daar niet eens water bij nodig. Een goed voorbeeld van werkzame druppels voor de tong zijn de California Breath Powerdrops Tongue. Je mag van deze druppels er twee tot drie tegelijk nemen en dit zo vaak doen als je maar wilt. Je verslaat er niet alleen de aanwezige bacteriën mee maar zorgt er ook voor dat de witte tongaanslag verdwijnt.  

 

Werking op basis van antibacteriële ingrediënten 

De Powerdrops werken op basis van antibacteriële ingrediënten. Zo zorgt een combinatie van actieve zuurstof, tea tree olie en zinkgluconaat ervoor dat je tong snel schoner wordt en de normale roze kleur terugkrijgt. Deze ingrediënten zijn altijd veilig te gebruiken en je verbetert er ook meteen de smaak in je mond mee. Als je veel bacteriën op de tong hebt kunnen deze een slechte adem veroorzaken, maar met wat pech krijg je ook nog eens amandelstenen en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.