Gin Tonic en Cholera
Image default
Gezondheid

De voordelen van een soa zelftest: Anoniem en snelle resultaten

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een soa zelftest. Het grootste voordeel is misschien wel dat je de test in de privacy van je eigen huis kunt doen. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele schaamte bij een dokterspraktijk. Bovendien is een soa zelftest heel gemakkelijk te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is er een online bestellen, en hij wordt zo snel mogelijk bij je thuis bezorgd. Zodra je de test hebt ontvangen, hoef je alleen nog maar de instructies te volgen en een uitstrijkje of een urinemonster te nemen.

Hoe een soa zelftest werkt

Hoe een soa zelftest werkt, is deels afhankelijk van het soort soa waarop je je laat testen. De meest voorkomende soa test is die op chlamydia en gonorroe. Deze kan anaal, oraal en vaginaal worden afgenomen. Mannen kunnen hier een urinemonster voor inleveren. Overigens is het ook goed om te weten dat er bij elke soa zelftest instructies worden meegeleverd. Zo weet je precies wat je waar moet doen. Daarna kun je de monsters opsturen naar een laboratorium, waar ze worden geanalyseerd. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hieronder.

De resultaten van je soa zelftest

Het monster van je soa zelftest wordt in een laboratorium onderzocht. Over het algemeen kan het bij een onafhankelijke testaanbieder 24 tot 36 uur duren voordat je je uitslag terug hebt. De resultaten van je soa zelftest kun je online checken in een portaal. Hier heb jij alleen de inloggegevens voor. Zo ben je ook niet afhankelijk van de openingstijden van de GGD of huisarts om achter je resultaat te komen! Ook zitten er nog meer voordelen verbonden aan het doen van een soa zelftest. Zo ben je niet afhankelijk van openingstijden als je het druk hebt en voorkom je gene doordat je niemand telefonisch of in het echt hoeft te spreken.

Een soa zelftest bestellen

Een zelftest soa kun je makkelijk en snel online bestellen. Het helpt als je van tevoren al weet op welke soa je je wil laten testen. Ook kun je voor verschillende soa’s een test afnemen. Tegenwoordig zijn er overigens ook keuzetesten beschikbaar, zodat je precies weet welke test je voor je klachten kunt laten afnemen. De soa zelftest wordt discreet verstuurd, waardoor niemand erachter kan komen wat er in je pakketje zit. Jezelf testen op soa’s met een zelftest heeft dus veel voordelen!