Gin Tonic en Cholera
Image default
Vakantie

Wat kosten nieuwe kozijnen? kunststof kozijnen prijzen

Wilt u ook nieuwe kozijnen aanschaffen? En dan gelijk kunststof kozijnen? Dan is het wel handig om te weten wat kunststof kozijnen kosten, en hoe deze prijzen zijn opgebouwd.

Bij de aanschaf van kunststof kozijnen komen tal van zaken naar voren. Zo zijn er meer dan 25 gerenomeerde merken. Deze hebben natuurlijk niet allemaal dezelfde prijs. Daarbij worden kunststof kozijnen niet door elk bedrijf op dezelfde manier gemonteerd. Dus daarin kan ook al verschil ontstaan in de prijs.

Meestal wordt aangeboden door diverse leveranciers dat ze uw situatie ter plekke willen bekijken om zo een goede offerte op te maken. En dat is als eerste wel een goed uitgangspunt. 

Dan de opbouw van de kosten.

Deze bestaan uit materiaalkosten, dus merk kozijn, hang en sluitwerk en andere zaken. Gemiddeld zijn deze kosten ongeveer de helft van de totaalprijs.

De andere helft van de kosten zijn montage en afwerkkosten. Vaak komt een volledige ploeg van 2 mensen in een aantal dagen uw kozijnen monteren. Bus, gereedschap en brandstofkosten zitten verwerkt in de montagekosten.

Natuurlijk moet een bedrijf winst maken. De winst wordt vaak meegerekend in de kosten van de kozijnen zelf, dus materiaalkosten.

Nu weet u wel hoe de kosten en prijzen opgebouwd zijn, maar nog niets over de prijzen van kunststof kozijnen.

Daadwerkelijke kosten

Gemiddeld moet u rekenen op ca 800 Euro per m2 voor alles. Dus een raam van 2 meter bij 1,50 hoog zou dan rond de 2400 Euro moeten kosten. Dat is dan inclusief BTW, plaatsen, afwerken, HR++ glas en garantie.

Dit gaat niet op voor de deuren of schuifpuien, maar het geeft wel een aardig beeld van de te verwachten kosten die u voorgerekend gaan worden. Voor deuren kunt u het dubbele aanhouden.

Weet u genoeg? We hopen u een goed beeld gegeven te hebben van uw mogelijke prijzen, en we wensen u veel succes bij het vinden van de juiste aanbieder.

Meer over prijzen en kosten van kunststof kozijnen vindt u op EA-Kunststoftechniek

https://ea-kunststofkozijnen.nl/kunststof-kozijnen-prijzen/