Gin Tonic en Cholera
Image default
Vakantie

Natuurhuisje in Nederland zou op doktersrecept moeten zijn

Natuur is goed voor je. In Japan is het niet ongebruikelijk om een “bosbad” te nemen. Shinrin-Yoku, noemen ze dat daar. Het idee dat je voor je welzijn regelmatig de natuur in moet is daar algemeen geaccepteerd.

In het westen zijn we wat verder van de natuur komen te staan, maar wist je dat Schotse artsen hun patiënten “in de natuur zijn” mogen voorschrijven als remedie tegen klachten als stress en depressie? De National Health Service (NHS) heeft dit mogelijk gemaakt.

Ook in Nederland wordt er niet heel raar opgekeken bij het idee dat artsen ons een boswandeling voorschrijven. Hoewel het nog niet officieel is, zou uit onderzoek van IVN blijken dat driekwart van de Nederlanders het een goede zaak zouden vinden als hun huisarts geen receptje zou uitschrijven, maar mensen opdraagt om “naar buiten” te gaan.

Maar waarom zou je wachten tot de dokter je zegt dat je het tijd is om even de deur uit te gaan om lekker tot rust te komen in de natuur? Regel het gewoon zelf! Trek je even terug uit het hectische leven van alle dag en geniet van het buitenleven. Kom helemaal tot rust, terwijl je de avond doorbrengt met heerlijk nietsdoen. Een roseetje in de hand, de warmte van een knisperend haardvuur en alleen de mensen om wie je écht geeft om je heen. Lekker toch?

Op www.glampings.com hebben we een aantal van de moeste natuurhuisjes uit Nederland verzameld. Denk niet dat je dan in een plaggenhutje op de hei komt te zitten, want deze natuurhuisjes zijn erg comfortabel en gezellig. Soms is het een villa, soms een knusse cottage. Op sommige plekken is het een safaritent, en elders een boomhut. Maar wat de natuurhuisjes in Nederland met elkaar gemeen hebben is dat ze allemaal heerlijk afgezonderd liggen in een prachtig natuurlijke omgeving.

Geniet van de mooie bossen en de uitgestrekte heidegebieden die Nederland rijk is. Boek vandaag nog één van de leuke en gezellige natuurhuisjes die Nederland rijk is!

https://www.glampings.com/