Gin Tonic en Cholera
Image default
Vakantie

Ga terug in de tijd en ervaar en geniet van de oude charme van Marseille

Marseille is een oude Franse stad die je meeneemt terug de tijd in met zijn glansrijke en glorieuze geschiedenis. Liefhebbers van geschiedenis zullen worden vermaakt met de beste bezienswaardigheden van de oudste stad in Frankrijk.  Marseille trekt reizigers aan die een uniek mengsel van geschiedenis en culturele bezienswaardigheden zoeken.

Het maakt niet uit of je hier bent voor de geschiedenis of de fascinerende landschappen, hier vind je de beste bezienswaardigheden van Marseille.

Klim omhoog in de Basilique Notre-Dame de la Garde

Deze kerk van de Notre Dame is het bekendste gebouw van de stad. Het staat bovenop een berg en kijkt uit over de zee. Je ziet de vergulde Madonna en haar kind echt niet over het hoofd.

Je kunt deze kerk gratis bezoeken en het interieur en de vele mozaïeken bekijken. Je vindt er modelvliegtuigjes in de crypte. Daarna kun je uitrusten op het terras met een adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee en de Frioul-eilanden.

Andere kerken en kathedralen om te bezoeken:

 1. Cathédrale de la Major
 2. Abbaye Saint-Victor
 3. Église Saint-Michel Archange

Een wandeling langs de pittoreske zee in La Corniche

Dit is een manier om een prachtig uitzicht te krijgen over de zee. Het is een lange weg naast de Middellandse Zee die langs de stranden en 19e Eeuwse villa’s loopt.

Je kunt een auto huren en rijden maar het is leuker om de historische straat te bewandelen en de torens van het Château d’If te zien. U kunt hier op de luchthaven een auto huren: https://www.autoprio.nl/nl-frankrijk-luchthaven-marseille-provence-mrs/.

Andere plekken om langs de zee te wandelen:

 1. Vieux Port dat 2600 jaar oud is
 2. L’Estaque
 3. Cassis

Ontdek de oude stad van Marseille: Le Panier

Le Panier is de oude stad van Marseille en heeft de meest kleurrijke buurten. Toeristen vinden deze stad daardoor erg leuk om te bezoeken. De Grieken kwamen er in 600 Voor Christus en daardoor is het een plek geworden waar verschillende culturen samenkomen.

Je kunt het meest pittoreske plekje van Marseille fotograferen. Deze stad staat bekend om zijn gekleurde muren, schilderachtige gangen, street art, cafeetjes en boetiekjes.

Andere buurten om te bezoeken:

 1. La Plaine
 2. Noailles
 3. La Canebière

Bezoek het oudste museum van Marseille: Palais Longchamp

Het Palais Lonchamp is het thuis van het Natural Museum en het Museum of Fine Arts. Dit zijn de oudste musea in de stad. De galerij heeft een indrukwekkende collectie van kunst gedateerd uit de 17e Eeuw.

Mensen wandelen ook graag door het park van het museum met een fontein en attracties dichtbij.

Andere musea om te bezoeken:

 1. Musée d’Histoire
 2. MuCEM
 3. La Vieille Charité

Maak een mooie tocht door het Calanques National Park

Als je de vele outdoor mogelijkheden van Marseille wil ervaren moet je een bezoek brengen aan het Calanques National Park. Bekijk de uitzonderlijk mooie omgeving. Het park is beroemd door de kliffen van witte kalksteen en turquoise wateren.

Je kunt er ook hiken, een rondvaart doen of kajakken. Er zijn prachtige plekken in de buurt die je met de boot kunt bereiken.

Andere baaien om te bezoeken:

 1. Port-Miou
 2. En-Vau
 3. Port-Pin

Er is zoveel dat Marseille te bieden heeft. Van musea en kerken tot prachtige zeeën en havens. De stad heeft een ouderwetse charme en trekt tegelijkertijd een stedelijk, multicultureel publiek aan.

Rijden door Marseille

Als je een reis naar Marseille aan het plannen bent en je wilt buiten de gebaande paden gaan is het slim om een auto te huren om zo door de stad te navigeren. Buitenlandse reizigers die op korte vakantie zijn, kunnen een auto huren met een geldig buitenlands rijbewijs voor maximaal 6 maanden gebruik.

Als je een rijbewijs hebt waar geen Engelse tekst of Romeinse cijfers op staan zul je een internationaal rijbewijs moeten verkrijgen om toch een auto te kunnen huren.

Om een auto de huren in Marseille moet je minimaal 18 jaar zijn. Verhuurbedrijven hebben verschillende eisen dus het is handig om deze van tevoren te checken. Een auto huren kan vanaf $14,- tot $50,- per dag, afhankelijk van de grootte, het model en het aantal personen dat in de auto past.

https://www.autoprio.nl