Gin Tonic en Cholera
Image default
Vakantie

Zwitserland, van B tot Z

Waar zullen we dit jaar eens heen gaan? Denk eens aan Zwitserland. Dit land staat bekend om de wintersport, maar ook de rest van het jaar kun je hier prima terecht. In dit artikel noemen we de redenen om Zwitserland te bezoeken: van B (Bern) tot Z (Zürich).

Bern

Wij zouden Bern de hoofdstad noemen. De Zwitsers hebben hun land echter iets anders ingericht en noemen Bern hun Bondsstad. Doordat Zwitserland neutraal is, heeft het weinig oorlogsschade opgelopen. Dat zie je ook in Bern, waar het wemelt van de historische gebouwen.  Een hoogtepunt is de Zytglogge, met daarin het oude astronomische uurwerk. Dit is een waar staaltje Zwitsers vakmansschap.

Genève

Als je zin hebt in cultuur, zit je goed in Genève. De stad is bekend vanwege de tientallen meters hoge fontein en is thuisbasis van enkele tientallen musea. Van moderne kunst tot kunsthistorie, het is er te vinden. Ook Sint-Pieterskathedraal, waar Calvijn zelf nog predikte, is een lust voor het oog. Luzern

Zürich

Dit is de stad voor de echte vrijdenker. Volg in de voetstappen van grote denkers, filosofen en schrijvers. Lenin, James Joyce, Thomas Mann, ieder van hen liep op enig moment door de straten van deze stad. Saillant detail: door Lenin was Zürich lange tijd een groot anti-kapitalistisch bolwerk. Nu is het het hart van de Zwitserse financiële sector.

Betaalbaar verblijf

Voor de stedenliefhebber is Zwitserland dus een aantrekkelijke bestemming. Veel steden, elk met hun eigen karakter. Er is echter één minpuntje: Zwitserland is een erg prijzig land. Dat merk je ook aan de hotelprijzen. Kies daarom eens voor glamping in Zwitserland. Je verblijft in een tent, maar dan met alle gemakken die je in een hotel verwacht: goede bedden, eigen sanitair en zelfs een eigen keukentje. Onze glampingtenten staan bovendien

https://glampings.nl/zwitserland