Gin Tonic en Cholera
Image default
Toerisme

Ongekende gastvrijheid in Overijssel

Voor veel mensen is een verblijf in Overijssel niet het eerste waar ze aan denken bij het maken van vakantieplannen. Hoe verder, hoe beter, is vaak het motto. Maar mensen die zo denken, kennen Overijssel nog niet. Overijssel is niet alleen lekker dichtbij en makkelijk te boeken, het is vooral een enorm uitnodigende regio, vol verrassende plekjes waarin de bewoners je gastvrij uitnodigen om te komen genieten.

Overijssel kent een grote verzameling hotels, in alle prijsklassen, maar als je liever een wat knusser verblijf wilt, is een Bed & Breakfast in Overijssel zeer aan te raden. Bed & Breakfast zijn, in tegenstelling tot hotels, vaak familieondernemingen. De gastheer of –vrouw is daarom niet zomaar iemand die je ontvangt, het is iemand die zijn of haar wortels in de regio heeft. Hierdoor kan hij of zij al je vragen over de omgeving kan beantwoorden. En trouwens, ook als je niets vraagt, weten ze je vaak te attenderen op de minder bekende plekjes en bezienswaardigheden in de buurt.

Als gast in een Bed & Breakfast zul je ervaren dat het verblijf net een tikkeltje persoonlijker is dan in een hotel. Je hebt direct contact met de eigenaar en vaak eet je ook samen in de gemeenschappelijke ruimte. Vaak maak je hier onverwachte contacten en kom je tot goede gesprekken.

Waarheen?

Het is een zegen en een vloek, dat Overijssel een enorm aantal Bed & Breakfast binnen de provinciegrenzen heeft. Een zegen, omdat je overal terecht kunt, of je nu in het centrum van Zwolle wilt slapen, verscholen in de bossen van Dalfsen of juist midden in Giethoorn. Een vloek, omdat de variatie zo enorm is, dat het nog een hele uitdaging is om tot een keuze te komen.

Maar, geen nood, er is niets dat je ervan weerhoudt om vaker naar Overijssel te komen.

https://www.visitoost.nl/