Gin Tonic en Cholera
Image default
Toerisme

Bekende plaatsen in het stadscentrum

bezienswaardigheden antwerpen centrum

Excursies in Antwerpen worden altijd georganiseerd met een bezoek aan deze attractie van Antwerpen – Kasteel Sten. Dit is het oudste gebouw in de stad, gesticht in 1200. Zijn oorspronkelijke rol was om de inwoners te beschermen tegen de Vikingen en de haven te beveiligen. Tijdens zijn bestaan ​​was het kasteel van Sten ook een plaats van stadsbestuur, een gevangenis, een archeologisch museum en op dit moment is er het Nationaal Museum voor Zeevaart. Het gebouw heeft een unieke en interessante geschiedenis, die iedereen zou moeten voelen. Voor het Wall-kasteel zie je een monument voor Long Wapper, een sprookjesfiguur. Hij staat bekend om het feit dat hij zijn lengte op elk moment kan veranderen. Hij zou gemakkelijk een klein kind of een enorme reus kunnen worden en de afstand tussen steden met een enkele sprong kunnen overbruggen.

Driehonderd meter van het Stena-kasteel ligt de Grote Markt, waar verschillende architectonische monumenten tegelijk zijn – het stadhuis en de indrukwekkende Brabo-fontein.

Hier, op het stadhuis, vonden de gildehuizen, gesticht in de zestiende en zeventiende eeuw, hun plaats. De belangrijkste attractie van Antwerpen in België werd gebouwd dankzij Cornelis Floris in duizend vijfhonderdvijfenzestig. Het gebouw is zesenzeventig meter hoog en bestaat uit vier verdiepingen. Het architectonische monument combineert perfect zowel de elementen van de gotiek als de prachtige renaissance. In het stadhuis staat een sculptuur van de Moeder Gods en enkele andere die van bijzonder belang zijn voor de beeldenstad.

Fontein Brabo

De prachtige Brabo-fontein is gebouwd in het midden van het plein. De fontein is vernoemd naar de beroemde held, met wie de naam van de stad wordt geassocieerd. Volgens de legende leefde er ooit een hebzuchtige en kwaadaardige reus op weg van Keulen naar Parijs. Iedereen die dit pad veilig en wel wilde bewandelen, moest betalen. Anders zou de reus de arme reizigers beroven. De Romeinse Brabo vocht dapper tegen de reus en versloeg hem door zijn hand af te hakken en in de prachtige rivier de Schelde te gooien. Er wordt aangenomen dat op deze plaats de stad zelf werd gesticht met een naam die in vertaling ‘werp je hand’ betekent. De eigenaardigheid van de fontein is dat deze geen kom heeft waar water in zou stromen. Daarom daalt het direct af onder de stenen die de basis vormen voor Brabo’s sculptuur.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal aan het Grote-Markplein

Als je de bezienswaardigheden van Antwerpen in één dag wilt verkennen, neem dan zeker de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, gelegen nabij de Grote Markt, op in hun lijst. De prachtige toren, die boven het kathedraalgebouw uittorent, is vanuit alle punten van de stad zichtbaar. De hoogte is honderddrieëntwintig meter. De bouw van de kathedraal vond plaats van de veertiende tot de zestiende eeuw, gedurende welke tijd een tiental architecten erin slaagden eraan te werken. Het gebouw is in de stijl van de Brabantse gotiek. Tegenwoordig fungeert de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal ook als museum, waar je kennis kunt maken met de opmerkelijke werken van de onnavolgbare kunstenaar Peter Paul Rubens.

Museum Plantin Moretus in Antwerpen

Ga zeker naar het unieke Plantin-Moretus Museum om kennis te maken met de oude bibliotheek, drukpersen uit 1600. De bibliotheek herbergt ongeveer dertigduizend boeken. Historici zullen vooral geïnteresseerd zijn in een bezoek aan deze plek om zoveel mogelijk te leren over het leven van het oude Antwerpen. Er wordt ook voorgesteld om de vele werken van de schilder Rubens te beschouwen.

https://www.dergatsjev.be/2020/08/antwerpen-toerisme-activiteiten-meir.html