Gin Tonic en Cholera
Image default
Toerisme

De mooiste eilanden ter wereld!

Onze aarde staat letterlijk bol van de prachtige eilanden, dit zijn natuurlijk niet de keukeneilanden die we thuis vinden! Ze liggen verspreid over de hele wereld en ze bestaan in alle vormen, maten en soorten. Het ene eiland staat bekend om de prachtige witte stranden en blauwe wateren, het andere weer om de indrukwekkende natuur en bergformaties. In deze blog beschrijven wij de vier mooiste eilanden van de wereld!

Bali, Indonesië

Om makkelijk te beginnen, zullen we met de bekendste beginnen. Dit eiland heeft vooral in de laatste decennia veel populariteit gewonnen bij de Nederlandse toeristen. En terecht! Dit eiland heeft ondanks de drukbezochte zomers zijn schoonheid en charme weten te behouden. Geniet van de Indonesische keuken, bezoek de meest indrukwekkende tempels of bak lekker aan de vele stranden. In het zuiden kunnen de echte surfliefhebbers terecht, met wilde golven en drukke wateren. Kom tot rust op de noordelijke stranden, deze zijn minder toeristisch en bovendien erg apart met hun vulkanische zwarte ondergrond.

Madeira, Portugal

Dit eiland, gelegen in de oceaan ten westen van Marokko, staat ook wel bekend als het Hawaï van Europa. Vanaf het begin van de lente staan hier de prachtige bloemen in de bloei, het eiland staat er bomvol mee! Verder staat Madeira bekend om de ruwe natuur: hoge bergen die avontuurlijke wandelroutes opleveren, prachtige wegen die je midden door de natuur voeren en gezellige dorpjes! Het eiland bevat bijna geen stranden, wees voorbereid om meteen de hoogte in te gaan vanaf de kust. Gegarandeerd de ideale vakantie voor de avonturier!

Santorini, Griekenland

We blijven nog even in Europa, ons werelddeel bevat namelijk nog veel meer mooie eilanden. Santorini is daar één van. Griekenland bestaat uit zo’n zesduizend (!) eilanden, waarvan Santorini de mooiste is. De iconische witte huisjes met blauwe daken en de schilderachtige steegjes komen rechtstreeks uit fantasieboeken, het is er prachtig! Op Santorini vind je één van de meest gefotografeerde plekken ter wereld, namelijk de zonsondergang van Oia. We raden aan dat je deze plek buiten het hoogseizoen bezoekt, in de zomer barst het van de toeristen.

St. Lucia, Caribbean

We kunnen geen mooiste eilanden beschrijven zonder een eiland van de Caribbean te benoemen. Volgens ons ligt het mooiste eiland van de Caribbean op St. Lucia. Dit eiland staat bekend om de natuurlijke schoonheid die al eeuwenlang bewaard wordt. Hoge vulkanische bergen, prachtige flora en fauna én het iconische gouden zandstrand. Mooier ga je het niet snel vinden!