Gin Tonic en Cholera
Image default
Beauty en verzorging

Drie bekende make-up technieken

Reality-ster Kim Kardashian maak dagelijks gebruik van de contourtechniek maar ook andere celebrities en beautybloggers hebben zo hun technieken waarmee ze hun make-up aanbrengen. De meest bekende technieken zijn shapen & contouren, strobing en baking. Hoe deze technieken werken, dat lees je hier:

Shapen en contouren

Deze techniek kan heel natuurlijk ogen als je hem goed toepast. Bij deze techniek geef je met gebruik van donkere en lichte tinten vorm aan het gezicht. Deze kleuren baseer je op tinten die in je eigen huid voorkomen. Deze tinten blend je met elkaar en dat zorgt voor vorm en contrast. Voor deze techniek gebruik je concealer, foundation en poeder. Kijk online waar je deze producten op het gezicht moet aanbrengen.

Strobing

Bij strobing zorg je ervoor dat de gedeelten van het gezicht waar natuurlijk licht op valt er echt uitspringen. Dit doe je door met highlights de jukbeenderen, het midden van het voorhoofd, de neusbrug, de kin, de cupido-boog en het wenkbrauw bot te accenturen. Met deze techniek geef je de aandacht aan deze plekken op het gezicht en krijg je een mooie glans.

Baking

Er komt een heleboel make-up kijken bij deze techniek. Bij baking breng je concealer, highlighter en foundation aan onder de ogen. Hier over heen breng je een dikke laag kleurloze poeder aan die je een kwartier laat zitten. Vervolgens verwijder je het met een poederkwast. De concealer en de poeder zijn nu samengesmolten en vullen rimpels en lijntjes op.

https://www.prettyme.be