Gin Tonic en Cholera
Image default
Beauty en verzorging

Voordelen van collageen

Een bepaald soort eiwit, collageen genaamd, is cruciaal voor de ontwikkeling en het onderhoud van veel weefsels, waaronder het haar, de huid, de ogen en het spijsverteringsstelsel, naast botten en kraakbeen. Hoewel collageen doorgaans veilig is, moet u altijd uw medisch personeel raadplegen voordat u een supplement aan uw dieet toevoegt. Het is van cruciaal belang om het brede scala aan potentiële voordelen te begrijpen die collageen supplementen kunnen bieden als u besluit het geld uit te geven aan het nemen ervan. Lees verder.

Collageen Supplementen kunnen natuurlijke verliezen als gevolg van veroudering herstellen

Collageen dient als de “lijm” die je lichaam samenbindt. Volgens onderzoek omvat het ongeveer een derde van het eiwit in je lichaam. Vanaf je dertigste en veertigste begint je lichaam minder collageen aan te maken. Wanneer u collageen peptiden in uw dieet opneemt, kan uw lichaam mogelijk de voedingsstoffen aanvullen die het begint te verliezen naarmate u ouder wordt en uw algemene gezondheid behouden.

Collageen is een eiwitbron die eenvoudig te verteren is

Je stofwisseling werkt hard om eiwitten uit voedsel zoals rundvlees of kip te verteren, en sommige mensen kunnen spijsverteringsproblemen hebben, zoals boeren of buikpijn na een maaltijd. Collageen Supplementen worden echter gehydrolyseerd. Dit betekent dat het collageen wordt afgebroken, waardoor het voor uw lichaam eenvoudiger wordt om te consumeren. Het gebruik van collageen supplementen kan een comfortabelere benadering zijn om uw eiwitinname te verhogen. Collageen Peptiden kunnen door het hydrolyse proces in water oplossen. Dit maakt het heel eenvoudig om ze te verwerken in gewone gerechten (zoals smoothies of water)

Collageen helpt rimpels glad te strijken en de elasticiteit van de huid te vergroten

De gezondheid van de huid is het best onderzochte voordeel van het nemen van collageen. Er werd een onderzoek gedaan onder meer dan 800 patiënten die tot 10 gram (g) collageen per dag slikken met als doel de gezondheid van de huid te verbeteren. Het resultaat blijkt de elasticiteit van de huid te verbeteren, het vocht beter vast te houden en de dichtheid van collageenvezels in de huid te herstellen.

Collageen kan gewrichtspijn en -pijn helpen verminderen

Oefening kan moeilijk zijn als u gewrichtspijn heeft, wat uw voortgang in de richting van uw doelstellingen zou kunnen doen ontsporen. Het toevoegen van collageen aan uw dieet kan u helpen om weer op het goede spoor te komen. Er zijn aanwijzingen dat collageen kan helpen bindweefsel te behouden en gewrichtspijn na inspanning te verminderen. Een studie toonde bijvoorbeeld aan dat het dagelijks innemen van 5 g collageen peptiden gedurende 12 weken gewrichts- en kniepijn bij atleten verminderde.