Gin Tonic en Cholera
Image default
Beauty en verzorging

Zelf gelnagels aanbrengen doe je zo

Als je geen tijd hebt om naar de nagelsalon te gaan, kun je proberen de gelnagel zelf aan te brengen. Als je een gel nagel set hebt, kun je dat gemakkelijk doen. Zelf gelnagels aanbrengen biedt verschillende voordelen. Ten eerste is het kosteneffectief omdat je de kosten voor een nagel therapeut niet hoeft te betalen. Je hoeft alleen maar het product en de tools te kopen om je nagels te polijsten. Dan is het tijdbesparend omdat je niet naar de salon hoeft. Dit is erg fijn als je iemand bent die het erg druk heeft. Bovendien kun je je creativiteit ontwikkelen om de kleur en het ontwerp op je eigen nagels te mixen en matchen. Hier is een stapsgewijze handleiding om je nagels te verfraaien met gellak.

De gereedschappen voorbereiden

Wanneer je gewone nagellak aanbrengt, hoef je de gereedschappen mogelijk niet voor te bereiden. Als je daarentegen gellak wilt gebruiken, moet je een gellak lamp klaarmaken. Deze lamp wordt gebruikt om de gellak te drogen. Afgezien van deze UV-lamp, moet je andere materialen en gereedschappen voorbereiden. Je hebt een nagel buffer, roestvrijstalen vijlen en een nagelknipper nodig om je nagels klaar te maken. Je moet ook enkele producten voorbereiden voor nagelbehandelingen, waaronder nagelriemolie, ontsmettingsalcohol, basislak, gellak en toplaag. En heb je nog last van schimmelnagels? Kijk dan eens naar laserapparatuur voor klinieken, want met die apparatuur kom je er vanaf. Zo leg je een goede basis voor een mooie gelnagel.

Nagels knippen en vijlen

Voordat je nagellak aanbrengt, moeten je nagels klaar zijn. Als je nog bestaande nagellak hebt, moet je deze eerst verwijderen. Vervolgens kun je de nagels knippen zodat ze even lang zijn. Na het knippen van de nagels, moet je de ruwe randen gladstrijken met nagelvijlen. Je kunt verschillende nagel fouten tegenkomen, zoals glas-, nagelvijlen en kristal vijlen. Als je een gladde afwerking wilt hebben, is het aan te raden om de nagels te vijlen met glazen of kristallen nagelvijlen.

Nagelriemolie en polijsten aanbrengen

Een van de belangrijke stappen om je nagels voor te bereiden, is het aanbrengen van de nagelriemolie. Deze olie verzacht de nagelriemen. Je kunt ze dus gemakkelijk terugduwen. Zorg ervoor dat je de nagelriemolie volledig verwijdert voordat je de gellak aanbrengt. Je kunt deze olie reinigen door met aceton over de nagels te vegen. De volgende stap die je moet doen, is de nagels polijsten. Het doel van het polijst proces is om te voorkomen dat de natuurlijke olie van de nagels zich ophoopt. Na het polijsten van de nagels kun je je nagels afvegen met alcohol.

Basislaag, gellak en toplaag aanbrengen

Als je nagels klaar zijn, kun je een laag base coat aanbrengen. Vervolgens kun je je nagels 30 seconden onder een UV-lamp plaatsen om de nagels uit te harden. Als de nagels droog zijn, kun je gelnagellak aanbrengen. Je kunt je favoriete kleur kiezen. Ter informatie: gel nagellak kan langer meegaan dan gewone nagellak. Nadat je je nagels hebt gelakt met de gellak, moet je ze uitharden met het UV-licht. Als laatste kun je dit proces afronden door een topcoat aan te brengen. Je moet de topcoat ook drogen met een UV-lamp. Nu heb je mooie en glanzende nagels zonder naar de nagelsalon te gaan.