Gin Tonic en Cholera
Image default
Beauty en verzorging

Hoe kun je thuis thuis tanden bleken en wat is het voordeel?

Er zijn verschillende manieren om je tanden witter te maken, variërend van professionele tandenbleekbehandelingen tot huismiddeltjes. In dit artikel zullen we ons richten op veilige huismiddeltjes en het gebruik van een tandenbleekset voor thuisgebruik. We zullen bespreken welke huismiddeltjes effectief en veilig zijn, en ook de voordelen van het gebruik van een kwalitatieve tandenbleekset.

Huismiddeltjes voor het witter maken van tanden

Bakpoeder en waterstofperoxide

Een veelbesproken huismiddeltje om tanden witter te maken is een mengsel van bakpoeder en waterstofperoxide. Bakpoeder heeft een licht schurende werking en kan oppervlakkige vlekken op tanden helpen verwijderen. Waterstofperoxide is een bleekmiddel dat vaak wordt gebruikt in tandbleekproducten. Het mengsel van bakpoeder en waterstofperoxide kan voorzichtig worden gebruikt als een tandpasta om tanden op te frissen en lichte verkleuringen te verminderen. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn en deze methode niet te vaak te gebruiken, omdat overmatig gebruik het tandglazuur kan beschadigen.

Citroensap

Citroensap wordt soms genoemd als een natuurlijk bleekmiddel voor tanden. Het zuur in citroensap kan helpen bij het verwijderen van vlekken op tanden. Het is echter essentieel om voorzichtig te zijn bij het gebruik van citroensap, omdat het zuur de tanden kan aantasten en het tandglazuur kan verzwakken. Het wordt aanbevolen om na het gebruik van citroensap de mond grondig met water te spoelen en te poetsen met een fluoride tandpasta om de zuurgraad te neutraliseren.

Kokosolie pulling

Kokosolie pulling is een oude techniek die wordt gebruikt om de mondgezondheid te verbeteren en mogelijk ook tanden witter te maken. Bij deze techniek wordt een eetlepel kokosolie gedurende 15-20 minuten in de mond rondgespoeld en vervolgens uitgespuugd. Het wordt beweerd dat kokosolie antibacteriële eigenschappen heeft en helpt bij het verwijderen van bacteriën en tandplak. Hoewel er beperkt wetenschappelijk bewijs is om deze beweringen te ondersteunen, melden sommige mensen positieve resultaten na regelmatig gebruik van kokosolie pulling.

Tanden bleken thuis met een tandenbleekset

Naast huismiddeltjes zijn er ook tandenbleeksets beschikbaar voor thuisgebruik. Het gebruik van een tandenbleekset kan verschillende voordelen hebben ten opzichte van huismiddeltjes.

Effectiviteit

Tandenbleeksets die speciaal zijn ontworpen voor thuisgebruik bevatten vaak een hogere concentratie bleekmiddel dan huismiddeltjes, waardoor ze over het algemeen effectiever zijn in het verwijderen van hardnekkige vlekken en het witter maken van tanden. Deze sets worden vaak geleverd met een op maat gemaakt bitje dat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het bleekmiddel over de tanden, wat resulteert in een consistenter bleekresultaat.

Gemak en gebruiksgemak

Je tanden bleken thuis met een bleekset is over het algemeen eenvoudig en gemakkelijk. De sets worden geleverd met gedetailleerde instructies over hoe ze moeten worden gebruikt, en ze kunnen comfortabel thuis worden toegepast op een tijdstip dat het beste past bij de gebruiker. Dit biedt gemak en flexibiliteit in vergelijking met professionele tandenbleekbehandelingen die een afspraak met een tandarts vereisen.

Veiligheid

Hoogwaardige tandenbleeksets die zijn ontwikkeld door gerenommeerde fabrikanten, zijn meestal veilig in gebruik. Ze worden getest op veiligheid en voldoen aan de geldende normen en regelgeving. Het is echter belangrijk om de instructies zorgvuldig te volgen en de tandenbleekset niet te vaak te gebruiken, om mogelijke bijwerkingen zoals gevoeligheid van de tanden en irritatie van het tandvlees te voorkomen. Als er zich bijwerkingen voordoen, moet het gebruik van de tandenbleekset worden gestaakt en moet een tandheelkundige professional worden geraadpleegd.