Gin Tonic en Cholera
Image default
Eten en drinken

De lekkerste drankjes voor bij een drankspel!

De lekkerste drankjes bij een drankspel

Wat zijn nou de lekkerste drankjes wanneer je een avond gaat zuipen met je vrienden? Hoeveel kan je ervan drinken? Valt het zwaar op de maag? En hoe is de kater na afloop? In dit artikel analyseren wij de bekendste dranken die gebruikt worden bij een avond zuipen. Hierbij geven wij advies over wat het beste past bij een avondje stevig drinken!

Bier is de nummer één!

Natuurlijk staat op nummer één het bekendste drankje van Nederland en de hele wereld namelijk bier. Bier wordt in Nederland erg veel gedronken en is daarmee ook gelijk het meest gedronken drankje bij drankspellen. Dit komt met name omdat bier een aantal voordelen heeft ten opzichte van andere dranken.

  1. Bier is goedkoop. Een kratje bier in de supermarkt is ongeveer €12 voor 24 flesjes daarmee is bier een relatief goedkope drank. Veel jongeren en studenten kiezen vaak voor bier omdat dit minder kost.
  2. Bier heeft een laag alcohol percentage, hierdoor kan je makkelijk 10 a 12 biertjes drinken. Zo blijft de avond langer gezellig en ben je niet te snel dronken of aangeschoten.
  3. Bier staat voor gezelligheid!

Wijn is de nummer twee

Wijn staat op de tweede plek van meest gedronken alcoholische drank tijdens drankspellen. Vrouwen drinken vaak wijn tijdens drankspelletjes omdat zij de smaak van bier niet lekker vinden. Daarnaast is wijn net als bier verkrijgbaar in hele goedkope flessen waardoor er veel van gedronken kan worden. Daarentegen heeft wijn een hoger alcohol percentage en word dit ook in kleinere hoeveelheden gedronken.

 

Mix drankjes

Op de laatste plek vinden we mix drankjes. Mix drankjes verschillen enorm in smaak, hoeveelheid en alcohol percentage. Hierdoor zijn mix drankjes er in vele verschillende soorten. De sterke drank waar het mix drankje mee wordt samengesteld bepaald hoe zwaar het drankje is. Mix drankjes zoals gin en tonic worden vaak te zwaar voor een drankspel. Een malibu cola bijvoorbeeld is een perfect drankje voor bij een drankspel door het lage percentage alcohol.

Hoe dan ook het ligt er natuurlijk aan wat je zelf lekker vind en waar je het beste tegen kan. Het verschilt per persoon wat goed voelt of wat te zwaar kan vallen. Kies dus bewust wat jij lekker vind en drink het altijd met mate.