Gin Tonic en Cholera
Image default
Eten en drinken

De lekkerste Chinese gerechten van 2022

Het is van vele Nederlanders dé guilty pleasure als het om eten gaat. De Chinese keuken is ontzettend uitgebreid, ondanks dat kiezen we vaak hetzelfde als we weer door de menukaart aan het scrollen zijn. Ben je dat ook niet inmiddels een beetje moe? Probeer dan eens de onderstaande gerechten uit de volgende keer dat je bij je lokale Chinees in Sittard eten besteld. Je zult oprecht verbaasd staan hoeveel lekkers je Chinees nog meer te bieden heeft!

Pekingeend

Dit gerecht heb je zeker wel eens op de menukaart zien staan. Het heeft namelijk ook een vrij aparte naam. Pekingeend is echter een wereldberoemd gerecht en wordt zelfs vaak gezien als hét nationale gericht in China. Dat is natuurlijk een grote reden om het eens te bestellen. Pekingeend heeft een knapperig velletje en wordt vaak in dunne plakjes geserveerd. Het wordt over het algemeen veelal gecombineerd met een soort pannenkoekje, komkommer en lente-ui. Als finishing touch komt hier de zogeheten Hoisinsaus overheen. Dit is natuurlijk ook te combineren met een van de vele andere sauzen die je vaak bij de Chinees kunt bestellen.

Dumplings

Deze trend is het laatste decennia over komen waaien uit China en worden tegenwoordig over de hele wereld gegeten en gemaakt. Het gerecht bestaat uit meestal uit proteïne zoals vlees of vis, en lekkere groente. Dit wordt samengevouwen in een dunne deeg laag. Populaire vullingen zijn kip, rundvlees, varkensvlees en garnalen. Je kunt dumplings op verschillende manieren bereiden. Het vaakst worden dumplings gekookt en gestoomd, maar je kunt ze ook braden. Hierdoor worden ze iets knapperiger.

Ku Lo Yuk

Dit gerecht, origineel uit de Kantonese keuken, wordt ook in Nederland steeds populairder. Het bestaat uit proteïne, meestal varkensvlees of kip (Ku Lo Kai), en paneermeel. Het gepaneerde vlees wordt in de frituurpan klaargemaakt. Zodra het gebakken is, komt er een heerlijke zoetzure saus overheen die gecombineerd wordt met ui, paprika en soms ananas. Het is een heerlijk gerecht om te combineren met rijst en je kunt het blijven eten!