Gin Tonic en Cholera
Image default
Eten en drinken

Grillen voor beginners

De zomer is er weer! Tijd om de barbecue van stal te halen en weer heerlijk te genieten van een stuk gegrild vlees of vis, of ga je voor vegetarisch? Heb je nou nog geen barbecue in huis omdat je denkt dat je geen grillmaster bent? Geen zorgen, na het lezen van onderstaande tips kun jij jezelf een expert noemen op het gebied van grillen! Het is namelijk geen hogere wiskunde om een lekker stukje vlees of vis te grillen op de barbecue, zeker niet na het lezen van deze blog.

Wat ga je bereiden?

Het is belangrijk dat je van te voren goed kijkt naar de proteïne die je gaat grillen. Elk stuk heeft namelijk zijn eigen bereidingswijze. Sommige stukken hoeven slechts heel kort boven een hoge temperatuur gegrild te worden, ander stukken hebben langer nodig op laag vuur. Als je nou echt nieuw bent op het gebied van grillen, begin dan met eenvoudige stukken vlees zoals hotdogs of hamburgers. Zodra je dit onder de knie krijgt, kun je overgaan op de complexere vleessoorten zoals kip, spareribs of biefstuk.

Temperatuur

Voordat je het stuk vlees op de barbecue gooit, moet de grill op temperatuur zijn. De hoogte van de temperatuur verschilt ook per soort vlees. Kip moet bijvoorbeeld op hoge temperatuur gegrilld worden, biefstuk weer iets lager. Je moet ook tijdens het grillen vaak met temperatuur spelen. Bij bijvoorbeeld biefstuk is het belangrijk om het stuk op hoge temperatuur kort te grillen, en vervolgens op een ‘koele’ kant te laten doorgaren.

Grill schoonmaken

Dit is misschien wel het belangrijkste na een barbecue avond. Een schone grill zorgt ervoor dat het vlees niet blijft plakken op het rooster, dit kan zorgen voor verbrand vlees. Leer jezelf aan dat je na het gebruik altijd het rooster schoonmaakt, dit is een vervelend klusje maar hierdoor kun je veel langer genieten van je barbecue!

Vlees bestellen

Boodschappen doen is tegenwoordig heel makkelijk. Je kunt vanuit je luie stoel al je barbecue benodigdheden zoals groenten, sauzen en spareribs bestellen. Het wordt tot aan je deur bezorgd en je kunt meteen aan de slag, eet smakelijk!