Gin Tonic en Cholera
Image default
Eten en drinken

Poolse trots; Belvedere vodka

Dit merk wodka is afkomstig uit Polen en is in 1993 opgericht. Wodka komt oorspronkelijk uit Oost-Europa, echter is het nog niet helemaal zeker of de Russen of Polen eerder waren met het produceren hiervan.

De distilleerderij waar vodka belvedere wordt gemaakt is meer dan 100 jaar oud. Interessant om te weten is dat tot 2001 dit in de handen was van de staat, maar daarna werd geprivatiseerd. Onder leiding van een nieuwe firma gericht op het luxe segment heeft deze wodka merk zich ontwikkeld tot een heel bekend merk. Als je wodka zegt dan zeg je zeker vodka Belvedere.

Zoals ieder merk heeft de naam een betekenis en dat is hier ook het geval. De naam van het merk staat voor ‘mooi om te zien’ dit refereert naar slot Belvedere. Dit paleis staat dan ook op iedere fles.

 

Echte Poolse vodka

De regelgeving rondom vodka in Polen is erg streng. Zo moet het hele productieproces in eigen land plaatsvinden en dien je uitsluitend binnenlandse ingrediënten te gebruiken. Alleen dan mag je het Poolse vodka noemen. Wil je echte Poolse wodka proberen? Dan is deze zeker een aanrader.

Wodka kan prima gemixt worden, probeer de Belvedere eens met spa rood of een Sprite. Probeer het eens en bestel een fles op de website, momenteel kan je ook nog extra korting ontvangen bij aankoop, dus wacht niet te lang! De premium wodka is zeker het proberen waard vooral omdat het een eeuwenoude traditie is.