Gin Tonic en Cholera
Image default
Eten en drinken

Voor een gezonder leven: drink whisky

Er zijn zó veel redenen om van een goed glas whisky te genieten, we hebben er niet nog eentje nodig. Toch heeft de wetenschap zich nu ook met het drinken van whisky bemoeit. En wat blijkt? Een glaasje whisky op zijn tijd maakt ons gezonder.

Whisky voorkomt Alzheimer

Whisky drinken om niet te vergeten, het klinkt misschien wat verrassend. Uit een onderzoek uit 2003 blijkt echter 1 tot 6 glazen whisky per week de kans dat je dementie krijgt met 54% verlaagt! Drink wel met mate, want wie 7 glazen (of meer) per week drinkt vergroot de kans op dementie juist.

Andere gezondheidsvoordelen van whisky

Het drinken van whisky zou ook helpen kanker te voorkomen en de kans op hartfalen verlagen. Er zijn ruim 100 wetenschappelijke studies die een verband laten zien tussen de consumptie van alcohol en een lagere kans op hartfalen. De precieze cijfers verschillen enigszins per studie, maar duidelijk is dat je 25-40% minder risico loopt!

Diabetes? Ook hier blijkt whisky een positieve factor te kunnen zijn. Matig drinken van goede whisky zorgt voor een 30% lagere kans op Diabetes-II.

Verkoudheid

Verkouden? Neem een glas whisky om je bloedcirculatie te verbeteren. Ook zijn er vermoedens dat de alcohol eventuele ziektekiemen aanvalt.

Geen bierbuik

Iedereen weet dat je van bierdrinken een “buikje” krijgt. Whisky bevat amper caloriën. Dus wil je afvallen? Drink dan minder bier (of wijn, of cocktails) en hou het bij een lekkere single malt whisky.

Verantwoord drinken

Overigens is het niet slim die 6 glazen allemaal op dezelfde avond tot je te nemen. Het credo blijft: “Geniet, maar drink met mate(n)”.

Wetenschappers adviseren de alcoholconsumptie te spreiden over de week. Zo pluk je wel de voordelen, zonder de risico’s van overmatig drinken.

Liever drink je één glas van een écht goede whisky, waar je ook echt van geniet. Bij www.elitewhisky.com helpen we je graag je gezondheid te verbeteren met een mooie fles whisky.