Gin Tonic en Cholera
Image default
Dienstverlening

Alles wat u moet weten over elektrische meterkast

Elektrische meterkasten worden gebruikt om de stroom van elektriciteit te regelen. Ze zijn te vinden in huizen, kantoren en fabrieken. Deze kasten zijn gemaakt van staal of aluminium en hebben een deksel dat wordt gebruikt om de elektrische bedrading binnenin af te dekken. Het deksel helpt deze draden te beschermen tegen eventuele schade die kan optreden terwijl ze worden verplaatst. De elektrische meterkast wordt bovenop een buitenmuur geplaatst die uitkijkt op de hoofdstroomleidingen. Deze bevindt zich meestal in de buurt van een straatlantaarnpaal of een ander type verlichtingsconstructie. De doos moet zo worden geplaatst dat deze niet wordt beschadigd door vallende bomen en ander puin tijdens stormen of orkanen. Schakel echter in geval van nood Elektriciens Breda 24/7 spoed in. Er zijn verschillende soorten elektrische meterkasten die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Sommige kasten worden geleverd met een bevestigde afdekplaat, terwijl andere deze functie helemaal niet hebben ingebouwd. Deze hoezen kunnen helpen voorkomen dat dieren naar binnen gaan en schade aan de draden binnenin hen veroorzaken.

Hoe werkt een elektrische meter?

De elektrische meterkast is een apparaat dat de hoeveelheid elektriciteit meet die wordt verbruikt door uw huis, bedrijf of gebouw. Er zijn twee verschillende soorten elektrische meterkasten: analoog en digitaal. Een analoge meter meet kilowattuur (kWh) per uur; dit type lezing wordt meestal elke dag om middernacht gelezen, zodat het weergeeft wat er gebeurde voordat de zon onderging. Een digitale meter gebruikt in plaats daarvan volt per seconde. Het doet dit door een elektronisch circuit te gebruiken dat is aangesloten op uw huisbedradingssysteem. Het circuit bevat sensoren die detecteren wanneer er stroom doorheen stroomt en signalen naar een elektronische controller sturen, die vervolgens gegevens terugstuurt naar een geautomatiseerd display op de doos. De gegevens van dit display laten u zien hoeveel elektriciteit u gedurende een bepaalde periode hebt verbruikt.

Het gebruik van de elektrische meterkast

Elektrische meters worden normaal gesproken geïnstalleerd in commerciële gebouwen omdat ze bedrijven helpen geld te besparen op hun energierekening. Ze werken door de hoeveelheid energie te meten die op een bepaald moment wordt gebruikt en die informatie vervolgens naar een computersysteem te sturen waar het wordt opgeslagen. Op die manier kunnen bedrijven precies zien wat ze aan energie uitgeven en ervoor zorgen dat het verstandig wordt besteed.