Gin Tonic en Cholera
Image default
Zorg

Hoe ziet een bezoek aan de fysiotherapeut er uit?

Elk jaar bezoekt gemiddeld 1 op de 5 mensen een fysiotherapeut. Het is dus helemaal niet gek dat ook u weleens aan de beurt bent. Mogelijk heeft u kortgeleden een blessure opgelopen met sporten of loopt u al langer met lichamelijke klachten rond.  Dan kunt u bij fysio Veenendaal terecht.

Hoe gaat een afspraak bij fysio Veenendaal?

De fysiotherapeut is er om u te helpen bij het vinden van de oorzaak van uw klachten en deze te behandelen. Het bezoek aan de fysio Veenendaal is grofweg in te delen in vijf stappen: de anamnese, het onderzoek, het advies, de behandeling en de evaluatie. Het bezoek aan de fysio Veenendaal begint altijd met een gesprek over uw klacht of blessure. Met een mooi woord noemen we dit de anamnese. De anamnese vindt plaats tussen de patiënt en de fysiotherapeut. U vertelt kort over uw klachten, hoelang u er al last van heeft en de manier waarop het u belemmert. De fysiotherapeut zal gerichte vragen stellen om alles goed duidelijk te krijgen. Wanneer alle belangrijke punten besproken zijn beoordeelt de fysiotherapeut of u voor uw klachten aan het juiste adres bent. Soms kan dit betekenen dat u doorverwezen wordt naar de huisarts of een andere specialist, maar meestal zal de fysio Veenendaal na het gesprek verder naar uw klacht gaan kijken.

Lichamelijk onderzoek

Het lichamelijk onderzoek vindt normaal gesproken plaats in dezelfde ruimte als de anamnese. Afhankelijk van uw klacht zal de fysio Veenendaal u vragen te gaan zitten, staan of liggen op de behandelbank. De lichaamsdelen waar u pijn heeft of waar u klachten ervaart worden uitgebreid onderzocht. Na het onderzoek en de anamnese heeft de fysio Veenendaal  een goed beeld van uw klachten. De therapeut vertelt u wat er mogelijk aan de hand is en wat u er aan kunt doen. Wanneer de klachten te behandelen zijn met fysiotherapie, kunt u er voor kiezen een behandeling te starten.