Gin Tonic en Cholera
Image default
Zorg

Een zorggeschil bij uw zorgverlener

Er is in januari 2017 een nieuwe wet van start gegaan. De naam van deze wet is de wkggz. Deze wet is erg belangrijk binnen de zorginstellingen omdat deze de kwaliteit van zorg waarborgt. Een zorginstelling dient zich dus ook ieder moment aan deze regels opgesteld in de wkgzz te houden. Wanneer een zorginstelling dit niet doet is deze strafbaar, en kunt u een rechtszaak aanspannen tegen de instelling. Echter kost een rechtszaak altijd veel geld, risico en tijd. Om dit te vergemakkelijken biedt Stichting Zorggeschil een onafhankelijke commissie aan waarbij een probleem kan worden omgezet in een geschil. Dit zorgt voor minder poes pas en voor hetzelfde resultaat als dat een rechtszaak zou doen. Lees verder voor meer informatie over de commissie.

Wat doet de commissie zorggeschil?

De commissie zet, zoals hierboven ook al vernoemd, een probleem dus om in een geschil. De commissie bestaat uit een groep, waarvan een onafhankelijke voorzitter en vicevoorzitter. Beiden meester in de rechten. De commissie is aangevuld met andere gekozen leden. De commissie heeft een geschil altijd binnen 6 maanden officieel afgerond en heeft de macht om een boete op te leggen tot 25.000,- euro. Wanneer een uitspraak gedaan wordt is deze bindend, helder en onpartijdig. Het is mogelijk om jezelf te verzekeren tegen een geschil of een veroordeling zodat er een schadevergoeding vergoed kan worden. Dit kan via een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Meer weten?

Wilt u nou meer te weten komen over zorggeschillen? Kijk dan op de website van stichting zorggeschil en lees alles over de zorggeschillen. Maak het uzelf makkelijk in plaats van een rechtszaak aan te spannen.