Gin Tonic en Cholera
Image default
Banen en opleidingen

De opleiding die je nodig hebt om procesoperator te worden

Heb jij ambitie om te werken op een productieafdeling of wil je graag doorgroeien tot operator? Dan is het verstandig om een vakopleiding te kiezen. Je ontwikkelt je dan namelijk op mbo-niveau en leert alle vaardigheden die je nodig hebt om als operator aan de slag te kunnen. Je hebt inzicht in productieprocessen. In het proces word je opgeleid aan de hand van verschillende modules. Deze maken ook deel uit van een erkende opleiding. Wil je dus Procesoperator worden kies dan voor mbo-procesoperator b niveau 3.

Wat is het salaris van een (Proces) Operator gemiddeld?

Meteen een belangrijke vraag, wat ga je verdienen wanneer je procesoperator bent? Je kunt wanneer je werkt in de branche van procesindustrie namelijk flink goed verdienen, maar wat je nou precies gaat verdienen is best lastig te achterhalen. Je ziet in vacatures namelijk een brede range aan salarissen, in dit blog leggen wij jou uit wat je kunt gaan verdienen.

Het ligt een beetje aan je opleiding en je niveau wat je gaat verdienen. Wanneer je procesoperator bent je zul maandelijks bruto gemiddeld tussen de 2200 en 3800 euro gaan verdienen. Het is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren wat je precies gaat verdienen. Een gedeelte van je salaris wordt namelijk bepaald door kennis en ervaring maar ook door je opleidingsniveau, daarnaast is het natuurlijk ook van belang of je in ploegendiensten werkt of in welke branche.

Dit verdien je als (Proces) Operator A

Als mechanisch operator controleer je producties en wanneer nodig grijp je ook nog eens in. Het basissalaris ligt tussen de €2000 en € 2.600. Dit is dan wel exclusief ploegentoeslag, vakantiegeld en bijvoorbeeld een 13e maand.

Dit verdien je als (Proces) Operator B

Werk je als operator B, dan ben je bezig met het sturen en het controleren van mechanische en/of chemische productieprocessen. Ook kun je vanuit jouw rol ervoor zorgen dat er veilig wordt gewerkt in de fabriek. Je hebt dus meer verantwoordelijkheid en daardoor verdien je ook meer. Het bruto basissalaris ligt dan ook ongeveer tussen de € 2200 en € 2.900 per maand. Ook dit is exclusief vakantiegeld wat je jaarlijks ontvang, toeslagen en bijvoorbeeld een 13e maand.

Dit verdien je als (Proces) Operator C

Je kunt ook nog aan de slag gaan als operator C. Dan zorg jij voor de centrale controlekamer en voor het complete productieproces. Jij bent dus verantwoordelijk voor de complexe productieprocessen. Soms geef je ook nog eens leiding aan een team, je controleert ook of alle medewerkers zich aan de veiligheidsvoorschriften houden. Werk jij als operator C en ben je een ervaren operator dan verdien je ongeveer tussen de € 2500 en €3600 bruto. Ook dit is weer exclusief 13e maand, je jaarlijkse vakantiegeld en toeslagen die je kunt ontvangen

Of je als jij wil weten of je salaris wel marktconform is of wil je misschien weten of je ergens anders beter kan verdienen. Bekijk de website van Synsel.

https://synsel.nl/