Gin Tonic en Cholera
Image default
Bedrijven

Heerlijk uit eten in een (vis)restaurant in Harlingen

Vorig weekend was ik met mijn man heerlijk een weekendje weg. We waren er beide enorm aan toe om gewoon even een weekendje met elkaar te hebben in plaats van continu voor de kinderen te moeten zorgen. We boekten een hotel in het prachtige Harlingen en gingen nadat we daar aankwamen meteen op ontdekkingstocht. We zochten immers nog een plek waar we dit weekend heerlijk konden dineren en lunchen. We hebben het hele weekend heerlijk gegeten bij visrestaurant De Tjotter in Harlingen. Het eten is er heerlijk en er hangt een geweldige sfeer. Vandaag deel ik mijn ervaringen met u! Want ik zeg u eerlijk: uit eten gaan in Friesland bij dit restaurant is zonder twijfel voor herhaling vatbaar.

Heerlijke lunch

Nadat we een ochtendje geshopt hadden in het centrum van de oude stad, was het tijd voor een lunch. We zijn immers beide gek op vis, dus we besloten heerlijk te gaan lunchen bij een visrestaurant in Harlingen. Het was een prachtige dag, er was geen wolkje aan de lucht. De zon scheen heerlijk op onze rug, terwijl we naar het restaurant toe liepen. We namen plaats op het terras aan het water, waar we zicht hadden op de haven. Na een kijkje in de menukaarten wisten we wat we zouden nuttigen die middag. We peuzelden ons eten op onder het genot van een prachtig uitzicht.

Eten in de oesterbar

Na het succes van de lunch in het visrestaurant in Friesland, was de keuze voor het diner al snel gemaakt. Voor het diner zouden we heerlijk gaan tafelen in de oesterbar. Deze oesterbar is de allereerste van Nederland. Hoe leuk! We hebben uitgebreid heerlijke oesters gegeten. Midden in de keuken van het restaurant, waardoor we goed zicht hadden op hoe de koks bezig waren in de keuken. De oesters waren voortreffelijk. Ook hebben we heerlijk genoten van mosselen en pasta met vis. Hhhhhm, meer konden we niet wensen. Na het eten sloten we af met een wit wijntje een toetje. Compleet voldaan gingen we weer terug naar het hotel.

Reserveer een tafeltje!

We zijn niets anders dan lovend over dit restaurant in Harlingen. Het eten en drinken is er heerlijk, het personeel is vriendelijk en er hangt een prettige sfeer. Dit is de plek om heerlijk te tafelen aan de haven van deze oude stad. Heerlijk aan het water, met zicht op de haven en de oude brug. Wat konden we nog meer wensen? De Tjotter heeft ons weekendje weg tot een heus succes gemaakt! Over een paar maanden gaan we weer voor een paar dagen naar de omgeving van Harlingen. Dan gaan we zonder twijfel weer even eten bij De Tjotter restaurant in Harlingen. Het is namelijk echt een aanrader!

https://www.detjotter.nl/