Gin Tonic en Cholera
Image default
Bedrijven

CE markering aanvragen voor uw bedrijf door HMPA

CE markering aanvragen bij HMPA

Door middel van een CE markering kunt u als producent aantonen dat uw product voldoet aan de Europese eisen op het gebied van veiligheid en gebruik. HMPA is expert in het opstellen van CE markeringen en is u hierbij graag van dienst. HMPA verzorgt het traject dat tot de CE markering leidt en adviseert over welke producten in aanmerking komen voor een CE markering.

Het doel van een CE markering

Een CE markering op producten zorgt ervoor dat u weet dat het product voldoet aan de regels binnen de Europese Economische Ruimte, EER. CE staat voor Conformité Européenne, dit staat voor overeenstemming met de Europese regels. Het is geen keurmerk of kwaliteitsgarantie! Ondanks dat bevordert het wel de vrije handel binnen de Europese lidstaten en verhoogt het de veiligheid bij gebruik van het product.

De CE markering is verplicht voor alle Europese bedrijven die zich bezig houden met de ontwikkeling en productie van verschillende producten. Hierbij kunt u al denken aan de productie van een eenvoudige afstandsbediening tot een medisch hulpmiddel tot een complexe installatie of machine. Zonder de CE markering bent u als bedrijf zelfs in overtreding en loopt u kans op een boete of zelfs vervolging.

CE markering door HMPA

HMPA kan voor uw producten CE markeringen opstellen. Er wordt voor u uitgezocht welk product of machine in aanmerking komt. Vervolgens wordt u een overzicht geboden van de richtlijnen die van toepassing zijn op het gebied van dat product of de machine. Uiteraard wordt er daarnaast ook voor u vastgesteld wat verbeterpunten zijn om de keuring succesvol uit te voeren. Er worden ook vereisten gesteld voor de documentatie van uw machine of product. Bij de CE markering komt ook een gestructureerde risicobeoordeling kijken.

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over de CE markering of HMPA in het algemeen? Dan kunt u het contactformulier invullen! Er wordt vervolgens zo snel mogelijk contact met u opgenomen om al uw vragen te beantwoorden. Het is uiteraard ook mogelijk om gelijk een offerte aan te vragen. U krijgt dan een vrijblijvend bezoek van HMPA om uw producten of machines te bekijken. Reden van dit bezoek is dat u anders een offerte krijgt die opgesteld is op basis van een aanname. De kans is dan groot dat u teveel gaat betalen.

https://www.hmpa.nl/ce-markering/