Gin Tonic en Cholera
Image default
Bedrijven

Bewindvoering aanvragen

Heb je wegens geestelijke of fysieke redenen moeite met het beheren van je financiën? Lukt het je niet vaste lasten te betalen, of kamp je met schulden? Door bewindvoering aan te vragen krijg je een bewindvoerder toegewezen die jou gaat helpen met je financiële situatie. De bewindvoerder draagt zorg voor het tijdig betalen van vaste lasten. Ook wordt je inkomen beheerd, zodat je op een verantwoordelijke manier je financiën kunt gaan beheren.

Wat is bewindvoering?

Bewindvoering is een vrijwillige maatregel voor mensen die niet goed met geld kunnen omgaan, voor verschillende redenen. De maatregel is bedoeld voor mensen van 18 jaar en ouder. Er bestaan verschillende vormen van bewindvoering. Beschermingsbewind beoogt het inkomen van een persoon te beheren en stabiliseert de financiële situatie. WSNP-bewind richt zich meer op het afbetalen van schulden, zoals bij schuldhulpverlening.

Hoe kan ik bewindvoering aanvragen?

Bewindvoering kan worden aangevraagd bij de rechter. Daartoe dient een verzoekschrift te worden ingediend bij de rechtbank. Tijdens de zitting bepaalt de kantonrechter vervolgens of de persoon onder bewind geplaatst zal worden. Het verzoekschrift kan door de persoon zelf worden ingediend, door een echtgenoot of partner, door sommige familieleden of onder omstandigheden door de officier van justitie.

Fimar helpt u verder

Bij het verzoekschrift kun je Fimar voordragen als bewindvoerder. Wij helpen je graag uit de financiële problemen. Fimar is werkzaam in omgeving Roosendaal en Rotterdam. Informeer naar de mogelijkheden door geheel vrijblijvend contact op te nemen via 0165 820 992.

https://www.fimar.nl/