Gin Tonic en Cholera
Image default
Financieel

Belastingvrij bijverdienen: dit is hoeveel geld je moet verdienen

Het bedrag dat je moet verdienen om geen federale inkomstenbelasting te betalen, hangt af van je leeftijd, de status van je dossier, jouw afhankelijkheid van andere belastingbetalers en je bruto-inkomen. In het jaar 2018 was het maximale inkomen vóór het betalen van belasting voor een alleenstaande persoon jonger dan 65 bijvoorbeeld 12.000 euro. 

Als jouw inkomen lager is dan de door de IRS gespecificeerde drempel, hoef je mogelijk geen belasting in te dienen, hoewel het nog steeds een goed idee is om dit te doen. 

Belastingvrij bijverdienen: Hoeveel geld kan je verdienen zonder belasting te betalen?

Niet iedereen hoeft belasting te betalen. Er zijn vijf dingen die bepalen of u belasting moet betalen. Dit zijn:

  • Indieningsstatus

  • Leeftijd

  • Afhankelijken

  • Bruto inkomen

  • Of je nu blind bent

Op basis van inkomen

Op basis van het progressieve inkomstenbelastingstelsel is het bedrag aan inkomstenbelasting dat je  jaarlijks moet betalen afhankelijk van jouw inkomen. Dit betekent dat hoe meer je verdient, hoe meer je betaalt. Als jouw inkomen gelijk is aan of hoger is dan deze bedragen, moet je belastingaangifte doen. Deze tabellen worden door de IRS gepubliceerd in publicatie 17 en publicatie 501 en worden elk jaar bijgewerkt.

Hoeveel kan een klein bedrijf verdienen voordat het belasting betaalt?

Als u een klein bedrijf heeft, moet je belasting betalen over het inkomen, ongeacht de winst en het verlies. Welke belastingaangifte u moet indienen, hangt af van hoe jouw onderneming is gestructureerd. Als je bijvoorbeeld een eenmanszaak heeft, dien je bijlage C in bij jouw aangifte personenbelasting. 

Als je een freelancer bent, moet je ook zelfstandigenbelasting betalen voor inkomsten van meer dan 400 euro. Deze belastingen dekken Medicare en sociale zekerheidsbelastingen.

Eenmanszaken moeten IRS-formulier 1040, Schedule C en Schedule SE indienen als jouw netto-inkomen hoger is dan 400 euro. Als je een werknemer hebt, moet je voor elke werknemer federale en staatsinkomstenbelastingen en socialezekerheids- en Medicare-belastingen inhouden.

Hoe kan ik mijn belastbaar inkomen verlagen?

Een manier om het belastbaar inkomen te verlagen, is door jouw pensioensparen aan te vullen met traditionele (niet Roth) IRA’s en 401 (k) s, tot de maximaal toegestane bijdrage. 

Bijdragen aan Health Savings Accounts (HSA) en Flexible Spending Accounts (FSA) zijn een andere manier om uw belastbaar inkomen te verlagen.

Je kunt mogelijk duizenden euro’s verdienen voordat je belasting betaalt. Maar zelfs als jouw inkomen onder het grensniveau daalt en je geen belasting hoeft te betalen, moet je aangifte doen bij de belastingdienst om een ​​terugbetalingscontrole te krijgen.

Qlicks 

Qlics is een van de vele websites in Nederland waar je makkelijk geld op kunt verdienen door verschillende acties uit te voeren. Qlics staat vooral bekend als cashbackwebsite. Een cashbackwebsite is een website via waar je aankopen kan doen bij de webshops die bij de site zijn aangesloten en dan krijg je of korting op je bestelling, of je krijgt een deel van het bedrag dat je betaald hebt terug.

http://MeedoenAanOnderzoek.nl