Gin Tonic en Cholera
Image default
Financieel

Beginnend belegger? Kies een broker om te leren beleggen

Broker kiezen als je een beginnend belegger bent

Een beste broker kiezen doe je door goed te kijken welke voorwaarden er gelden en goed te letten op eventuele reviews en reacties van andere gebruikers. Het aankopen en verkopen van aandelen loopt via een broker. Er zijn brokers die geschikt zijn voor beginners en brokers die gericht zijn op beleggers met meer praktijkervaring. Een broker beschikt vaar over minimale eisen en je moet kijken of jouw wensen en jouw minimale budget daar op afgestemd kan zijn. Kies effecten of aandelen bijvoorbeeld waar je in wilt gaan beleggen en hoeveel tijd je er aan kwijt wilt zijn.

De beste broker voor beginners

De beste broker voor beginnende beleggers kun je vinden door zelf te ervaren en de eisen te lezen. Niet elke broker is geschikt voor beginners ook al doet de website dat zo voorkomen. Sommige brokers hebben het mogelijk gemaakt een gratis rekening te openen. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk kosten kwijt bent als beginner en gebruik kunt maken van een lage inleg. Voordat je begint met beleggen is het handig te leren handelen en bepaalde brokers bieden hiervoor educatief materiaal aan. Verder hebben ze geen kosten voor inactiviteit en een demoaccount om in te oefenen.

DEGIRO vs eToro

DEGIRO vs eToro zijn goede brokers maar niet altijd even geschikt voor de beginner. eToro heeft wel weer het voordeel dat het gebruik maakt van CopyTrade waarbij je kunt leren handelen door naar strategieën en portfolio’s van andere gebruikers te kijken. Ook kun je onderlinge informatie uitwisselen. Ook is de minimale inleg niet hoog (200 dollar) en zijn er geen commissiekosten bij EFT’s. Ook zijn de transactiekosten laag. CFD’s die eToro aanbiedt zijn echter niet bepaald geschikt voor beginners. Deze nemen veel risico met zich mee en 67% van de gebruikers lijden hier verlies op. DEGIRO leent zich voor de professionele lange termijn belegger.

Bepaal zelf jouw voorkeuren

Wie weinig risico wil moet een demo account met minimaal 10.000 dollar kunnen openen en vooral weinig tot geen kosten kwijt zijn, zoals valuta en transactiekosten. Ga vooral eerst leren beleggen want je pakt snel risico’s als je over onvoldoende kennis beschikt. Een andere tip is de website van het platform goed bekijken en goed doorlezen.

https://beter-beleggen.nl/