Gin Tonic en Cholera
Image default
Bedrijven

Aanrader merkenbureau Benelux: MerkWerk

Zoekt u in de Benelux een merkenbureau dat u kan helpen met een merknaam of handelsnaam registreren? Ik laat mijn merkportfolio beheren door MerkWerk en ben erg tevreden over deze samenwerking. Toen ik destijds mijn merk en handelsnaam had ontwikkeld, werd mij op het hart gedrukt door andere ondernemers om mijn merknaam te registreren. Ik zocht naar een merkenbureau in de Benelux en stuitte meermaals – ook in gesprekken – op Benelux merkenbureau MerkWerk. Na het eerste contact ging alles erg vlot en MerkWerk heeft mij de bescherming van mijn Intellectuele Eigendom goed uit handen genomen!

Wat doet een merkenbureau Benelux?

Zo’n 1,5 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanmerking met MerkWerk, een merkenbureau in de Benelux dat Intellectueel Eigendom beschermt in de Benelux, de Europese Unie en mondiaal. Zij doen onder andere aan:

  • Merkbescherming (merkregistratie (internationaal), merkonderzoek, merkinbreuk, merkbewaking)
  • Productbescherming (modelregistratie, octrooien, auteursrecht, i-depot)
  • Merkcreatie
  • Conflicten bemiddelen
  • Beheer merkportfolio

Zonder registratie geen bescherming

Wat ik zeker wel geleerd heb, is dat je zonder merknaam registratie ook geen bescherming hebt. Ik heb er zelf geen problemen mee ondervonden, maar iemand in mijn omgeving wel. Hij kreeg helaas te maken met misbruik van zijn merk door derden. Dat was niet gebeurd was als hij zijn merknaam had geregistreerd bij een Benelux merkenbureau zoals MerkWerk. Het is alleen maar zonde om het niet te doen, helemaal als het dus misgaat!

Ik raad het dan ook ten zeerste aan om te doen en als u slim bent doet u dit direct goed op internationaal niveau, of in ieder geval binnen Europa. U kunt kiezen uit handelsnaam registratie of merknaam registratie in de Benelux, in Europa of internationaal.

Dus waarom merknaam registreren?

Pas als uw merk geregistreerd is, kunt u iets beginnen tegen derden die inbreuk hebben gemaakt op uw merk, logo of verpakking. Als uw merkregistratie niet vaststaat in het Benelux Verdrag, dan kunt u hier ook niet tegen optreden bij de rechter. Daarnaast is een merknaam registreren van belang om te voorkomen dat derden er volledig vandoor gaan met uw merk(idee). Voor een handelsnaam geldt hetzelfde qua bescherming. Zolang u dit nog niet heeft gedaan, kunt u niet optreden tegen inbreuk, hoe duidelijk de overeenkomsten of het gebruik van preciés uw merk of product ook zijn…

Registreer uw merk- en handelsnaam direct

Registreer uw merk- en/of handelsnaam direct en voorkom zo eventuele problemen. Door uw handelsnaam te registeren gaat u risico’s uit de weg en u kunt het door een expert laten doen. Het merkenrecht is een ingewikkeld rechtsgebied dat vraagt om een ervaring, kundigheid en zeker ook actuele kennis. Ik raad het je daarom 100% aan samen te werken met een merkenbureau in de Benelux zoals MerkWerk. Dat maakt ondernemen onder uw merknaam zorgeloos ondernemen!

https://www.merkwerk.nl/