Gin Tonic en Cholera
Image default
Electronica en Computers

Wat is een NAS server en wat kun je hiermee?

Wat is een NAS server en wat kun je hiermee?

Een NAS server is bijna hetzelfde als een externe harde schijf alleen dan kun je deze schijf via het netwerk raadplegen. Het wordt voornamelijk door bedrijven gebruikt die medewerkers overal toegang toe willen geven. Zo kunnen ze vanaf de NAS alle documenten zien waarvoor jij ze rechten hebt gegeven. Ook particulieren gebruiken dit wel eens voor bijvoorbeeld het opslaan van films, series en muziek. Door de NAS te raadplegen kunnen zij vanaf bijna ieder apparaat bij de muziek, films of series komen. 

De luxere modellen beschikken vaak ook over leuke extra. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om via een torrent te downloaden zonder dat je hiervoor de computer aan hoeft te zetten. Tevens kun je hem ook gebruiken als mailserver voor het versturen van emails binnen een bedrijf. Zo zorg je ervoor dat je webhosting geordend blijft en je website of webshop snel blijft draaien. Daarnaast kan hij ook gebruikt worden voor het maken van backups. Zo kun je op een extern apparaat de backup plaatsen van je computer of laptop. Mocht deze defect raken dan heb je het op een veilig locatie opgeslagen. Bovendien zorg je ervoor dat ook de opslag van een computer of laptop niet vol raakt. Backups nemen vaak veel ruimte in beslag, maar zijn wel belangrijk!

Ga voor een NAS met het label best getest

Bij een NAS Server kun je het beste kiezen voor een model met het label best getest. Deze zijn als beste uit de test gekomen en daardoor weet je dat je een goed apparaat hebt. Vaak is er ook een korte of lange review te lezen van tech redacties. Zij zullen precies alle voor- en nadelen uitleggen van de server. Zo krijg je ook meer inzicht in de mogelijkheden van een apparaat. Het is altijd leuk die software namen, maar veel mensen weten niet wat ze hiermee kunnen. Een goede research is het halve werk!