Gin Tonic en Cholera
Image default
Gezondheid

VG of PG in e-vloeistof?

Als u op zoek bent naar de overstap naar elektronische sigaretten, bent u waarschijnlijk benieuwd naar de ingrediënten in e-vloeistof.

Vaping terminologie kan in het begin een beetje verwarrend zijn, dus in dit artikel ga ik proberen om de verschillen tussen de twee meest gebruikte e-vloeistof bases uit te leggen: propyleenglycol (PG) en plantaardige glycerine (VG).

Ingrediënten in E-vloeistof
E-vloeistoffen bevatten vier hoofdingrediënten: een PG VG basis, nicotine, water en aroma’s.

De basis, of drager, houdt de nicotine en smaak in suspensie, zodat uw e-sigaret of vaporizer kan produceren die mooie wolken van rook-achtige damp.

Zowel propyleenglycol als plantaardige glycerine zijn niet-toxische organische verbindingen en worden over het algemeen beschouwd als veilig voor consumptie door de FDA. In feite, worden zij wijd gebruikt als levensmiddelenadditieven in een verscheidenheid van commercieel beschikbaar voedsel en persoonlijke verzorgingsproducten. Zoals ketchup? Er zit propyleen gylcol in.

Hoe te kiezen tussen PG en VG E-vloeistof?
PG e-vloeistof heeft de neiging om u een beter gevoel en veel meer smaak te geven. De meeste e-vloeistof is 100% PG gebaseerd. VG e-vloeistof aan de andere kant, kan uw verstuiver helpen om veel meer damp te produceren. VG e-vloeistof is een dikkere en meer kleverige vloeistof, en hoewel de meeste mensen geen tekenen van allergie met VG vertonen, zijn er minderheidsgroepen die klagen over het hebben van slijm opbouw in hun keel. Hoe meer VG e-vloeistof je gebruikt, hoe minder keelklopjes je krijgt – dat is het algemene idee.

De vaping community is gelijkelijk verdeeld als het gaat om de voorkeur voor e-vloeistof. Sommigen genieten meer van de intense keelklopjes dan van smaak en damp, anderen genieten van de zoete, dikke pluimen damp.

We raden aan om te beginnen met PG eliquid, vooral als je op zoek bent naar een ervaring die vergelijkbaar is met roken.

https://damp-e.nl/blog/verschil_tussen_vg_en_pg