Gin Tonic en Cholera
Image default
Aanbiedingen

Verjaren kinderwagens?

 

Als ouder wil je het beste voor je kind. Je onderzoekt de beste producten en maakt de beste keuzes voor je gezin. Een grote aankoop die je misschien doet, is een buggy. Maar zijn kinderwagens houdbaar?

Het snelle antwoord is nee, kinderwagens zijn niet houdbaar. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een kinderwagen gebruikt of als je een tweedehands exemplaar koopt.

Hoe lang gaan kinderwagens mee?

Het eerste en belangrijkste deel van deze vergelijking is over het algemeen het gebruik. Hoe meer jij je Quinny kinderwagen gebruikt, hoe kleiner de kans dat hij jaren meegaat. Als u een lichte gebruiker bent, duurt het misschien maar een paar jaar voordat je een nieuwe nodig hebt, als je al alles moet vervangen. 

Het tweede aspect dat van invloed kan zijn op de levensduur van een kinderwagen is de leeftijd van het product. 

Is het goed om een tweedehands kinderwagen te kopen?

Als je een tweedehands kinderwagen wilt kopen, moet je met een paar dingen rekening houden. 

Ten eerste is dat de leeftijd van de kinderwagen. Een gebruikte tweeling buggy van meer dan een jaar of twee oud is misschien niet de moeite waard, omdat de kinderwagen misschien niet zo veilig of duurzaam is als een nieuwer model. 

Kijk ook naar de staat van de kinderwagen. Als de kinderwagen veel gebruikt is, is hij misschien niet zo veilig om te kopen. Je kunt nagaan of de eigenaar van de kinderwagen extra maatregelen heeft genomen om hem veilig te houden tegen vallen en als de onderdelen in goede staat zijn.  Ten slotte moet je de prijs van de kinderwagen in overweging nemen. Het kan een goed idee zijn om een goedkopere nieuwe kinderwagen te kopen die misschien in betere staat is dan een oudere gebruikte. 

Wanneer moet ik mijn kinderwagen wegdoen? 

Er is geen harde en snelle regel over wanneer je je kinderwagen weg moet doen, maar er zijn een paar dingen om in gedachten te houden. 

Als je kinderwagen slijtage begint te vertonen, of als hij te klein is voor je opgroeiende kind, is het misschien tijd om afscheid te nemen.

Algemene verzorgingstips voor je kinderwagen

De eerste stap in de verzorging van je kinderwagen is het controleren van de remmen en ervoor zorgen dat ze goed werken. Als de remmen niet werken, kan er een gevaarlijke situatie ontstaan. 

Als je de kinderwagen niet gebruikt, kun je hem op een droge plaats bewaren. Als je de kinderwagen lange tijd buiten laat staan, zal hij verslijten omdat de temperatuur dan stijgt. 

Als jouw baby de wandelwagen niet gebruikt, kun je hem ook wassen met een milde zeep en hem in de zon laten drogen. Het is belangrijk om te onthouden dat als je veel wasmiddel op de kinderwagen hebt gebruikt, je warm water moet gebruiken om al het zeep eraf te laten lopen voordat hij helemaal droog is.

Wat te doen met oude kinderwagens?

Hier volgen enkele tips:

1. Verkoop hem online of op een lokale marktplaats. Er is vast wel iemand die een gebruikte kinderwagen nodig heeft en bereid is ervoor te betalen.

2.  Doneer hem aan een goed doel of plaatselijke opvang. Zij kunnen hem goed gebruiken om ouders te helpen hun kinderen te vervoeren.

3. Recycle hem. Veel steden hebben een plek waar je je oude kinderwagen gratis kunt laten recyclen of zelfs een nieuwe kunt kopen.

4. Ruil hem in tijdens een baby evenement bij retailers. Er zijn vaak speciale evenementen of momenten in het jaar dat je oude babyspullen kunt inruilen voor een coupon om te besparen op nieuwe babyspullen!

 

https://www.vakantietoerist.nl/vakantie-blog/op-vakantie-met-een-baby-wat-neem-je-mee/