Gin Tonic en Cholera
Image default
Aanbiedingen

Shapton glazen wetstenen

De glazen wetstenen van Shapton zijn wetstenen van de derde generatie die profiteren van voortdurende verbetering die is opgedaan met ervaring met waterstenen gemaakt voor de Japanse markt.

Shapton GlassStones verschillen van andere waterstenen in gebruik en levenspatroon.

  • Glazen wetstenen zijn gemaakt met fijnverdeelde keramische slijpkorrels die veel langzamer slijten dan aluminiumoxide en siliciumcarbide, dat vaak gevonden wordt in Japanse wetstenen. Dit resulteert in een vergelijkbare materiaaldikte, dat 4-5 keer langer meegaat.
  • De glazen stenen zijn zeer compact en absorberen geen water. Dit zorgt ervoor dat u ze in het water hoeft te houden of hoeft te wachten op het weken voorafgaand aan gebruik.
  • Shapton gebruikt een bindmiddel dat zorgvuldig is ontworpen om scherpe nieuwe snijdhoeken te realiseren voor efficiënte materiaalverwijdering, terwijl een deel van de versleten materialen behouden blijft, wat een gelijktijdig een slurry voor een extra polijsteffect oplevert. Deze balans resulteert in een betere rand met minder werk.
  • Met de vlakke glasplaat van Shapton die met precisie is vastgelijmd kunt u al uw gereedschap op het glas slijpen, zelfs als de wetsteen na tien jaar bijna op is. Andere waterstenen meestal kraken en breken als ze dun worden.

De Glazen slijpsteen-serie van Shapton is scherp geprijsd, slijtvast, vereist minder afvlakking, geen voorbereidingen en slijpt snel.

Shapton Glazen wetsteen set van 3, 500/2000/16000

Deze 3 stenen combo is perfect voor Japanse koksmessen of een andere messsen van goede kwaliteit. Het bestaat uit: 1 /. Grove glazen wetsteen van 500 grofheid – perfect om botte randen weer tot leven te brengen 2 /. 2000 grit glazen wetsteen – als je eenmaal een goede rand hebt, is deze steen de tussenstap om echte scherpte toe te voegen. 3 /. 16000 grit kwaliteits Glas slijpsteen – Deze steen zal een fijne rand op uw blad plaatsen en ervoor zorgen dat u de scherpte krijgt waar u naar op zoek bent. 4 /. Een Shapton wetstenen houder – Houdt uw wetstenen vast voor opslag en het slijpen. Deze set is ideaal voor het hardere staal van Japanse messen, maar als je een kleinere stap tussen stenen wilt, kun je de 16000 vervangen door een 8000 wetsteen.

http://slijpwinkel.nl/