Gin Tonic en Cholera
Image default
Cadeau

Rubik’s Cube Club elkaar te ontmoeten

ISSAQUAH, Washington. – Een studentenclub op de Maywood Middle School in het Issaquah School District keert terug naar de klas en is klaar om hun staatstitel en nationaal record te verdedigen.

Zeven jaar geleden begon de Rubik’s Cube Club elkaar te ontmoeten in de Rekenkamer van Ron Ciraulo, nadat een van zijn leerlingen niet kon stoppen met spelen met een kubus tijdens de les.

“Ik heb die kubus ongeveer vier of vijf keer meegenomen en ik dacht dat zijn kind dit echt serieus nam”, herinnerde Ciraulo zich. “En ik ging naar het kind en vroeg of er andere kinderen op school waren die een team wilden vormen en meedoen aan de Rubik’s Cube-staatswedstrijd.”

Het team eindigde op de tweede plaats.

Sindsdien heeft Maywood Middle School de titel 4 van de 7 jaar gewonnen en is het een behoorlijke attractie op de campus geworden.

Aditi Marehalli leerde pas anderhalf jaar geleden hoe ze een Rubik’s Cube moesten oplossen en sloot zich aan bij de club om te leren hoe ze de puzzel sneller konden oplossen.

“Ik kwam naar deze club en zag ze een andere methode gebruiken en het was veel sneller dan wat ik deed, en ik wilde dat ook leren en nu ben ik veel sneller”, zei Marehalli, die in de 7e klas zit.

Alex Widows leerde hoe hij de Rubik’s Cube moest oplossen toen hij in de derde klas zat. Destijds kostte het hem vijf minuten om te voltooien, maar vandaag is hij veel sneller.

“De snelste sessie die ik heb gehad is gemiddeld ongeveer 15 seconden”, zei Widow, die nu 8e grader is. “Maar soms krijg je oplossingen die gemakkelijker zijn en ik kan ze in 10 seconden oplossen.”

 

rubiks kubus

 

https://breinbrekers.be