Gin Tonic en Cholera
Image default
Gezondheid

Letselschade door dieren: dit is de gang van zaken

Letselschade door dieren gebeurt vaak in een flits van een seconde. Een ongeluk zit in een klein hoekje en letselschade aangericht door dieren komt vaker voor dan je zal denken. Een trap van een paard op de manege en een bijt door de agressieve kat of hond van de buren zijn maar een paar voorbeelden van situaties waarbij er letselschade is aangericht door dieren. Alleen is deze manier van letselschade heel anders dan die u misschien gewend bent. Wij geven u hier alle antwoorden op de vragen die u heeft omtrent letselschade door dieren.

Wie is er aansprakelijk bij letselschade door dieren?

Ten eerste is de eigenaar van het dier aansprakelijk voor de aangerichte schade en bijbehorende kosten. Ook als dit gebeurt in een situatie waarin zowel het dier als het slachtoffer niets verkeerd hebben gedaan. De eigenaar van het dier dient namelijk altijd het dier in de gaten te houden. Zo gaat de verzekering dit ook zien.

Bij letselschade door dieren zijn er verschillende schadeposten mogelijk waar u in komt. Zo kan het zijn dat een beet van de hond of kat de oorzaak zijn voor hoge kosten voor het ziekenhuis of eventuele chirurgie. Ook kunnen er kosten zijn indien u niet uw normale werk kunt doen door het letsel. Bij het krijgen van emotioneel letsel waarbij een psycholoog aan de orde komt, heeft u ook recht op dit zogenoemde ‘smartengeld’.

Als de eigenaar van het dier verzekerd is, kost het u als de eigenaar geen geld bij Letselschade door dieren. Uw verzekeren kan eventueel ook juridische kosten vergoeden indien dit nodig is. Contact met uw verzekeraar dient dan ook spoedig na het incident plaats te vinden om concreet te stellen wat er gedaan moet worden.

Wij geven u graag vrijblijvend advies over de diverse mogelijkheden.