Gin Tonic en Cholera
Image default
Winkelen

Last van een droge huid en droog haar? Kies dan voor een boiler met anti- kalk functie.

Last van een droge huid en droog haar? Kies dan voor een boiler met anti- kalk functie.

Hoe irritant is het, na het nemen van een douche, kan je hydrateren wat je wilt, er valt gewoon niet tegenaan te smeren… Je huid en haren blijven gort droog.

Heb je er wel eens aan gedacht dat het niet aan die peperdure creme ligt (die dus klaarblijkelijk he-le-maal niet zo goed werkt als belooft), maar aan het harde water waar je mee staat te douchen? En hard water is slecht voor de huid en het haar door het irriterend en uitdrogend vermogen van calcium- en magnesiumdeeltjes. Deze calcium- en magnesiumdeeltjes bepalen dus de hardheid van het water. 

Hoe hard het water is, verschilt per regio. In sommige gedeeltes van het land is het water hard, in andere gebieden weer een stuk zachter, zoals op bijvoorbeeld de Veluwe. Maar ook in Scandinavische landen is het water lekker zacht. 

Met hard water zul bovendien je veel meer zeep en shampoo nodig hebben om schuim te maken en gebruik je al vlug twee keer zoveel van de producten om je haar, huid of kleding te wassen. Shampoo en zeep lossen een stuk minder goed op in water wat kalkrijk is en je hebt er veel meer van nodig om het beoogde resultaat te verkrijgen. Ook zullen er zeepresten op de huid en in je gewassen kleding achter blijven. 

 

Veel voorkomende problemen door hard water zijn;

  • Verstopping in elektrische huishoudelijke apparaten en verstopte leidingen. Het rendementsverlies van watergebruikende apparatuur is hierdoor zeer hoog. Hoe hoger de waterhardheid, hoe meer kalkaanslag zich zal gaan vormen.
  • Kranen zullen verstopt raken of gaan stuk. De kraan te vaak ontkalken zal weer zorgen voor aanzienlijke slijtage.
  • Dichtingen zullen gaan verharden en lekken.
  • Spoelsystemen verliezen hun spoelkracht. 
  • Thermostaat kranen gaan blokkeren en raken ontregelt.
  • Vaatwas- wasmachines werken minder goed en zullen uiteindelijk kapot gaan.
  • Warmwatertoestellen zoals boilers en geisers verliezen te veel rendement. De warmteafgifte en productie zal sterk verminderen door kalkaanslag, het werkt als een soort issolatielaag. Hierdoor zal warm water erg duur worden.
  • Veel kans op roest en corrosie, zeker bij een poreuze kalkafzetting.

Je kan merken dat je boiler vol zit met kalk als het water langzamer dan normaal door de kranen stroomt. Als dat zo is, kan je de boiler laten ontkalken, alleen is dat helaas een duur grapje omdat dit door een vakbekwaam persoon, met de grootste precisie moet gebeuren. 

Daarom is het beter, wanneer je op zoek bent naar een nieuwe boiler, voor een boiler met anti- kalk functie te kiezen en gebruik te maken van een anti- kalk magneet om je leidingen.

 

Een boiler met een anti- kalk functie zorgt ervoor dat de boiler goed blijft werken en niet snel beschadigd raakt.

Zo bespaar je op de onderhoudskosten omdat de boiler zo goed als kalkvrij zal blijven en heb je meteen gezonder , schoner en zachter water.

Op de website van elektrischeboiler.eu verkopen ze zelfs elektrische boilers met anti- kalk functie, handig, aangezien we toch over moeten naar all electric. En dat voor echt lage prijzen. 

Zij komen bovendien met een gloednieuw model van het merk DAT. De DAT ECO Premium en de DAT Nofer ECO Plus, een boiler zonder poespas en van zeer hoge kwaliteit. 

 

De elektrische boilers maken het verschil doordat ze zijn uitgerust met een droge weerstand. Hierdoor komen de verwarmingselementen in de boiler niet in contact met het water en dus kunnen ze niet meer aangetast worden door kalk.
Zo hoeven ze ook niet vervangen of schoongemaakt te worden. 

De elektrische boilers van DAT hebben bovendien twee tanks, wat ervoor zorgt dat er minder warmte verlies plaats vindt en er minder menging met koud water is. Op deze manier heb je in no- time weer warm water.

De elektrische boilers van DAT worden vervaardigd in Europa waar de kwaliteit telkens weer getest wordt en zonodig verbetert.

Zorg goed voor jezelf  en het millieu en ga eens te kijken op de website van elektrischeboiler.eu.

https://elektrischeboiler.eu/categorie/dat-nofer-boilers/