Gin Tonic en Cholera
Image default
Winkelen

Adres voor goud inkoop vinden

Iemand die van zijn of haar goud af wil zoekt vaak iemand die gespecialiseerd is in goud inkoop. Iemand die zich bezighoudt met goud inkoop verkoopt dit goud vervolgens door aan een edelsmid, of verhandelt het verder. Oud goud dat terechtkomt bij de inkoop kan bijvoorbeeld gebruikt worden om nieuwe gouden voorwerpen van te maken. Dat wordt gedaan door juweliers en edelsmeden.  

Gouden munten inleveren bij goud inkoop

Ook oude gouden munten zijn geld waard. Deze kunnen net als andere gouden voorwerpen, worden ingeleverd bij een handelaar in goud. Het is afhankelijk van de kwaliteit en het gewicht van het goud welke prijs u hiervoor krijgt. Hiervoor hanteert een handelaar of inkoper bijna altijd een goudprijs per gram. Hier kan een inkoper van goud altijd naar informeren, om de beste prijs te krijgen.  

Inkopen als edelsmid

Als u zelf edelsmid bent of dit wilt worden zult u ook aan goud inkoop moeten gaan doen. Zo komt u direct aan materialen voor het maken van sieraden of andere voorwerpen. Goud inkoop is een vak dat zeker te leren is door een leek. Het is hierbij van belang dat u alles leert over goudsoorten, kwaliteit en de gehanteerde goudprijs.

https://www.goudnl.nl/