Gin Tonic en Cholera
Image default
Winkelen

Schoudertas en shopper: wat is het verschil?

Shoppers en schoudertassen behoren tot de populairste soorten tassen bij vrouwen. Dit is niet gek, want dit soort tassen zijn erg handig in gebruik. Maar heb jij je ooit afgevraagd wat eigenlijk het verschil is tussen een schoudertas en een shopper? In dit artikel leggen we je het uit.

Shopper

De shopper tas is, zoals de naam misschien al doet vermoeden, ideaal voor een dagje winkelen. Een shopper is meestal redelijk groot van formaat, zodat je al je nieuwe aankopen erin kwijt kunt. Een andere naam voor de shopper is de tote of tote bag. Een shopper heeft twee langere hengsels die je om je schouders kunt dragen. Qua vorm is een shopper meestal een vierkant of rechthoekig en meestal heeft ‘ie geen rits bovenaan, al maken sommige tassenmerken daar een uitzondering op.

Schoudertas

Dames schoudertassen zijn minder eenduidig in uiterlijk, want ze komen in allerlei modellen en maten voor. Dit betekent dus dat een schoudertas niet alleen rechthoekig hoeft te zijn, maar ook bijvoorbeeld (half)rond of driehoekig. Verder zijn er ook kleine schoudertasjes waar alleen je sleutels, een telefoon en een lipstick in kwijt kan, maar grote schoudertassen waar een 17 inch laptop in kan, bestaan ook. Een gemeenschappelijk kenmerk van schoudertassen is wel dat alle tassen om je schouders gedragen kunnen worden dankzij een of twee schouderbandjes (vandaar ook de naam). 

Concluderend kunnen we dus zeggen dat een shopper groot, rechthoekig of vierkant van vorm is, geen rits maar wel twee schouderbanden heeft. Een schoudertas komt in alle denkbare vormen en formaten, maar kun je om je schouders dragen doordat er schouderbandjes aan zitten. Eigenlijk is elke shopper dus een schoudertas, maar andersom zijn niet alle schoudertassen shoppers.

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO, keyword analyse en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan.

www.adbull.nl

https://www.marington.nl/tassen/schoudertassen/