Gin Tonic en Cholera
Image default
Hobby en vrije tijd

Knutselen met tafelzeil? DIY tips

Ben jij ook zo’n persoon die de hele dag wel zou kunnen knutselen? Je bent niet de enige! Net zoals jij zijn er heel veel mensen die hun vrije tijd het liefst met hun hobbie ‘knutselen’ vervullen. De één houdt van schilderen en schildert de mooiste schilderijen en kunstwerken. De ander houdt van bijwerken van planners en agenda’s en zijn flink in de weer met stickertjes, handwriting en andere versieringen om hun planner op te vrolijken. Er zijn ook mensen die met tafelzeil knutselen. Maar wat kun je nou zoal van tafelzeil maken?

In dit blog geven je een aantal leuke suggesties voor tafelzeil knutsel tips!

Ben je niet handig met de naaimachine? Ook dan kan tafelzeil van pas komen. Koop enkele houten vogelhuisjes in een hobbiewinkel en beplak deze huisjes met zeil. Maak leuke combinaties en zorg ook voor een leuke afwerking door gebruik te maken van sierbanden en pomponnen. Veel mensen combineren het ruitjeszeil vaak met bloemenzeil. Zo kun je bijvoorbeeld voor een rood ruitjeszeil kiezen voor de zijkanten van het vogelhuisje. En het bleometjeszeil voor het dakje.

Er zijn ook mensen die sleutelhangers maken van tafelzeilen. Hiervoor heb je ook niet per sé een naaimachine nodig. Je kunt dit namelijk ook met draad en naald voor elkaar krijgen. Leg twee stukjes zeil op elkaar en knip hierin bijvoorbeeld de vorm van een dier. Maak nu beide zijkanten met draad en naald aan elkaar. Zorg dat je nog een klein openingetje houdt omdat je het dierenfiguur nog moet vullen met zacht schuimtextiel. Zo wordt het figuur 3D. Sluit vervolgens het openingetje en maak er een hangertje aan. Zo heb je een originele sleutelhanger die niemand anders heeft!

Ben je handig met de naaimachine? Dan gaat er helemaal een wereld voor je open. Want wat je normaliter misschien van stof zult maken, kun je ook met tafelzeil doen. Kitsch Kitchen, een Nederlands merk staat er bekend om! Zij lieten voorheen al heel veel gebruiksvoorwerpen maken van tafelzeil. Ze lieten bijvoorbeeld tassen maken. En die ware stevig hoor! Ze maakten zadelhoesjes voor op de fiets. Handige opbergzakken voor op de muur met wel 12 zakken waarin je speelgoed of andere kleine prullaria kunt opbergen. Op internet kun je veel foto’s vinden van mensen die leuke dingen van zeil hebben gemaakt.

Vind jij het ook leuk om met tafelzeil te knutselen? Kijk dan eens op de website van Hiptafelzeil. Dit is een webwinkel welke enkel en alleen zeil verkoopt. Fijn hierbij is dat je ook kleine stukjes kunt bestellen. Dus als je bijvoorbeeld een vlaggenlijn wilt maken met verschillende kleuren vlaggetjes, dan bestel je 50cm van een bepaalde kleur of print. Uit één zo’n stuk kun je al heel wat vlaggetjes knippen. Vergeet op deze site ook vooral niet om in de sale rubriek te kijken. Hier vind je namelijk allemaal kleine couponnetjes met wel 50% korting. Je hebt hierbij wel keus uit een aanbod van wel 500 stukjes tafelzeilen. Heel leuk om van al die verschillende stukjes heel iets leuks te maken!