Gin Tonic en Cholera
Image default
Aanbiedingen

5 redenen om te investeren in goede content

Online vindt je veel verschillende tips. De één zegt dat je moet investeren in een bepaalde dienst, waar iemand anders juist exact het tegenovergestelde aanraadt. Het is hierdoor lastig om te bepalen wat je wel en niet moet doen. Gelukkig is er deze blog, die met vijf rake argumenten jou precies weet te vertellen waarom investeren in een goede content erg belangrijk is. Lees snel verder en kom erachter!

1. Content blijft hangen

Denk aan een groot bedrijf en de kans dat jij hier direct een reclamespotje, jingle of een huisstijl aan kan koppelen is erg groot. Dit is natuurlijk precies wat dit bedrijf wil: wanneer je aan ze denkt, weet je er gelijk wat van. Dit is de kracht van content: doordat ze jou op een bepaalde manier weten te bespelen, zorgen ze ervoor dat jij wanneer puntje bij paaltje komt de keuze sneller maakt voor hun bedrijf.

2. Content is overal

Het maakt niet uit waar jij kijkt: je vindt overal content. Content is voornamelijk online te vinden: banneradvertenties, social media, reclamespotjes via Spotify – je kunt het zo gek niet bedenken. Maar, ook offline is er veel mogelijk op het gebied van content. Denk maar eens aan de advertenties in bushokjes of langs de snelweg!

3. Content draagt bij aan SEO

Erg leuk dat je content er goed uit ziet, maar uiteindelijk betekent dit niets als het niet conform je marketingdoelstellingen is. Daarom is het erg fijn om te weten dat content ook een bijdrage levert aan je SEO, vooral content in de vorm van tekst. Door de juiste zoekwoorden te gebruiken, zorg je ervoor dat jij makkelijker te vinden bent in Google, waardoor je snel extra verkeer naar je website trekt. 

4. Content is visueel

Een foto vertelt meer dan een duizend woorden. Een bekende uitspraak, die momenteel ook nog eens erg relevant is. Jij kan duizend woorden gebruiken om je product te promoten, als de concurrente gebruik maakt van een goede foto van een product, zal de keuze waarschijnlijk op hem vallen. Investeren in goede foto’s van je producten werkt dus erg positief, aangezien het erg overtuigend is.

5. Content is uniek

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar door met een actieve houding in te spelen op trends, zorg je voor unieke content die erg goed werkt. Je geeft namelijk je eigen draai aan een trend! Zie jij een leuk item over een kantoor voorbij komen op TikTok, dan is het geen verkeerd idee om deze TikTok na te maken met je eigen kantoor. Zorg er natuurlijk voor dat je geen plagiaat pleegt, aangezien je anders niet bijdraagt aan de naam van je merk.

Hulp nodig?

Wil jij investeren in goede content, maar weet je niet goed waar je dit moet doen? Neem eens een kijkje op de website van Traffic Today! Hier ontmoet je een team content marketeers dat graag met jouw content aan de slag gaat om je doelstellingen te bereiken.

https://www.traffictoday.nl/