Gin Tonic en Cholera
Image default
Aanbiedingen

Zelf spiegels maken met spiegelfolie

Ben jij graag creatief bezig? Dan is het zelf spiegels maken echt iets voor jou om te doen! Je kunt natuurlijk heel veel spiegels gewoon kant en klaar kopen. Alleen zijn dit vaak geen spiegels die een leuke vorm hebben. Meestal zijn spiegels namelijk gewoon vierkant, rechthoekig of rond. Gelukkig kun je heel gemakkelijk zelf spiegels maken! In deze blog leggen wij uit hoe je dit precies doet.

 

Wat heb je nodig?

Voordat je kunt beginnen heb je uiteraard wel een aantal benodigdheden nodig. 

 

  • MDF-plaat: je hebt natuurlijk iets nodig om een spiegel van te maken. Hiervoor is een MDF-plaat te gebruiken. Deze zijn gemakkelijk in gebruik en ook lichtgewicht.

  • Kleine houtzaag: om figuurtjes te maken heb je een houtzaag nodig. Dit hoeft niet een al te grote zaag te zijn.

  • Rolmaat: om op te meten wat je precies nodig hebt of om een figuur te maken is een rolmaat nodig. Hiermee kun je goed uitmeten hoeveel je precies aan MDF-plaat nodig hebt.

  • Potlood: teken met het potlood af wat je precies wilt zagen. Zo voorkom je dat je scheef gaat want je kunt gemakkelijk te lijnen volgen met de zaag.

  • Grondverf: op MDF kun je geen folie plakken. Dit dien je namelijk voor te bereiden met grondverf. Hiermee zorg je dat de folie een laag heeft om aan te hechten.

  • Plantenspuit: om het spiegelfolie strak op het MDF te krijgen is het goed het eerst nat te spuiten. Hierdoor kun je het nog iets corrigeren voordat het volledig vastplakt.

  • Spiegelfolie: van spiegelfolie kun je heel gemakkelijk een spiegel maken. Doordat het folie is kun je het gemakkelijk bijsnijden naar wat je wilt.

  • Rakel: met een rakel kun je het folie gladstrijken zodat het strak op de MDF-plaat komt.

  • Dubbelzijdig tape: wil je de spiegel ophangen? Dan kun je hiervoor dubbelzijdig tape gebruiken.

  • Stanleymes: om het folie op maat te snijden en af te werken heb je een stanleymes nodig.

 

Hoe plak je spiegelfolie op?

Het aanbrengen van spiegelfolie is gelukkig heel simpel. Je begint met het folie op maat maken voor de maat die je nodig hebt. Dit kan gemakkelijk met het Stanleymesje. Als je het folie op MDF plakt is het handig dit voor te bereiden met grondverf. Zorg dat dit altijd volledig gedroogd is voordat je de spiegelfolie opplakt. Spuit vervolgens de MDF-plaat nat en begin met plakken in een hoek. Zo ga je verder over de volledige plaat. Als het helemaal naar wens zit strijk je met de rakel het water onder het folie vandaan. Veeg van het midden naar de zijkanten toe. Hierdoor zal het vastplakken en kun je genieten van je mooie zelfgemaakte spiegel.

 

https://plakfoliewebshop.nl