Nieuwe artikelen

Wist u dit al over wetten, wetswijzigingen en compliance?

Iedere ondernemer krijgt te maken met wetten, wetswijzigingen en compliance. Wetten en regels vertellen u wat wel en niet is toegestaan. Wetten kunnen worden gewijzigd en dit kan er vervolgens toe leiden dat u uw bedrijfsvoering hierop moet aanpassen. Dit wordt ook wel compliance genoemd: het voldoen aan wet- en regelgeving. 

 

In deze blog willen we het graag hebben over wetten, wetswijzigingen en compliance. Want hoeveel wetten en regels kent Nederland nu eigenlijk? Wat zijn de risico’s van non-compliance? En welke effecten hebben wetswijzigingen? Ook vindt u onderaan deze blog een tip zodat u een hoop tijd, geld en moeite kunt besparen binnen compliance management.

 

Nederland kent zo’n 10.000 wetten en regels

 

Geloof het of niet, maar Nederland kent zo’n 10.000 wetten en regels in totaal. Op 1 januari 2019 stond de teller al op 9.834. In 2009 waren het er nog ruim duizend minder. En ook sinds 2019 zijn er nieuwe regels en richtlijnen bij gekomen. Zie daar maar eens de wetten en regels tussenuit te halen die voor uw bedrijf van toepassing zijn.

 

Non-compliance wordt beboet en kan leiden tot reputatieschade

 

Toch is het ontzettend belangrijk om te voldoen aan de regels en wetten die voor uw bedrijf gelden. Indien u de wetten en regels niet naleeft, bent u niet-compliant. Voor non-compliance kunt u een boete ontvangen. Ook kan het leiden tot reputatieschade omdat mensen geen zaken willen doen met bedrijven die zich niet aan de regels houden. Door non-compliance kunt u negatief in het nieuws komen en zo uw geloofwaardigheid en klanten verliezen.

 

Van compliant naar niet-compliant door wetswijzigingen

 

Helaas betekent het niet automatisch dat u altijd compliant bent en blijft zodra u zich aan de regels en wetten houdt. Wetten kunnen namelijk worden gewijzigd door middel van een wetswijziging. Indien de wetswijziging er door is, zult u hier uw bedrijfsvoering weer op aan moeten passen indien dat nodig is. Door wetswijzigingen kunt u dus in één keer van compliant naar niet-compliant gaan.

 

Compliance software kan u veel tijd, geld en moeite besparen

 

Met online compliance software zoals Pharius heeft u altijd en overal inzicht in de mate van compliance van uw bedrijf. Zo ziet u op welke gebieden u al goed scoort en waar er nog verbeteringen mogelijk zijn. Dit kan u veel tijd, geld en moeite besparen.

 

https://pharius.eu

Tags:

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Gintonicencholera.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Zo maak jij je eigen unieke tuinverlichting

Het creëren van een sfeervolle en functionele tuin begint vaak met de juiste verlichting. Of je nu een gezellige avond met vrienden plant of simpelweg wilt genieten van een rustige nacht in je tuin, de juiste verlichting kan een wereld van verschil maken. In dit artikel ontdek je hoe je je eigen unieke tuinverlichting kunt maken, zodat je tuin zowel overdag als ’s nachts een lust voor het oog is. Waarom tuinverlichting belangrijk is Voordat we ingaan op het maken van je eigen verlichting, is het belangrijk om te begrijpen waarom tuinverlichting essentieel is. Ten eerste zorgt het voor veiligheid. Goed geplaatste verlichting kan struikelgevaar verminderen en ongewenste bezoekers afschrikken. Daarnaast voegt verlichting een esthetische waarde toe aan je tuin, waardoor je de natuurlijke schoonheid ervan kunt benadrukken, zelfs na zonsondergang. Materialen en gereedschappen die je nodig hebt Om je eigen tuinverlichting te maken, heb je een aantal basisbenodigdheden nodig:

Gepubliceerd door Gin Tonic en Cholera.nl