Gin Tonic en Cholera
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat is business performance en hoe zet je het in?

Je bedrijf laten groeien en de prestaties van je bedrijf bewaken en beheren is ontzettend belangrijk voor jou als ondernemer. Alles precies volgen en je bedrijf groter maken kan echter een lastige taak zijn. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen en zijn er specialisten die je hiermee kunnen helpen door middel van business performance management. Wil je erachter komen wat dit precies inhoudt en hoe het ingezet wordt? Lees dan snel verder. 

Wat is business performance

Bij business performance worden er gegevens van bedrijven op efficiënte wijze verzameld uit verschillende bronnen. Hiervoor worden kernprestatie-indicatoren gebruikt, KPI’s. Deze indicatoren omvatten onder andere het rendement van investeringen, de omzet van je bedrijf, de kosten en de overhead. Door deze gegevens te analyseren en de processen en resultaten van het bedrijf te leren begrijpen, kunnen ze gebruikt worden om de prestaties van jouw bedrijf te verbeteren. Processen binnen het bedrijf kunnen op deze manier geoptimaliseerd worden en er kan geïnnoveerd worden. Er wordt zodoende een integraal beeld van de bedrijfsvoering verkregen die zich voornamelijk richt op de besturing en de ontwikkeling van de organisatie. 

Toepassingen van business performance

Business performance kan onder andere toegepast worden om meer te weten te komen over het klantenbestand van je bedrijf. Zo kun je erachter komen wat het klantgedrag is en wat de wensen en behoeften van jouw klanten zijn. Hierdoor ben je in staat om een sterkere band met je klanten te ontwikkelen en dit is belangrijk omdat de klanten doorgaans de belangrijkste partij van een bedrijf zijn. Ook is business performance de perfect manier om informatie te verzamelen over de economische-, technologische-, maatschappelijke- en marktontwikkelingen die relevant zijn voor jouw onderneming. 

Hiermee ben je als bedrijf in staat om in lijn te blijven met je omgeving en de doelen van je bedrijf te behalen. Daarnaast kan er met de verzameling van de gegevens van een bedrijf meer duidelijkheid worden geschept over de realtime informatie over bestedingen, voorraadhoogtes, productieprocessen en bestellingen. Hierdoor is het makkelijker om snel in te grijpen bij problemen. Business performance kan tevens worden toegepast om inzicht te krijgen in de performance van de marketinginspanningen van een bedrijf, gericht op de productmarktcombinaties die je als bedrijf aanbiedt. 

Krijg inzicht in jouw onderneming

Business performance kan op verschillende manieren worden toegepast en is uitstekend te gebruiken om jouw bedrijf op meerdere vlakken te laten groeien. Tuuring kan je helpen om heldere inzichten te verkrijgen in de processen binnen je bedrijf. Gun jouw bedrijf ook een boost en bekijk hier het team van Tuuring. https://tuuring.com/