Gin Tonic en Cholera
Image default
Woning en Tuin

Voor- en nadelen van parket

Parket zoals die van Thysfloor wordt vaak aangeschaft. Wat zijn nu precies de voordelen van het kopen van een parketvloer? Een groot voordeel is het feit dat parket een warme uitstraling heeft; je brengt er veel sfeer mee in huis. Maar het ziet er niet alleen warm uit, het voelt ook nog warm aan.

Hierdoor is het geen probleem om met je blote voeten over de vloer heen te lopen.

Parket is een goede keuze wanneer je je vloer wil isoleren. Bovendien heeft het een lange levensduur en deze neemt vooral toe als de parketvloer regelmatig onderhouden wordt. Zo gaat het wel 50 tot 60 jaar mee en als je het opschuurt krijg je als het ware een volledig nieuwe vloer, dit kun je eens in de 10 jaar doen.

Verder is het niet zo lastig krassen van parket te herstellen. Je kunt ze eenvoudigweg opschuren en vervolgens van een nieuwe afwerking voorzien.

Nadelen

Parket is een mooie materiaal soort, maar er komt wel wat onderhoud bij kijken. Zo moet je vaak de afwerkingslaag opnieuw aanbrengen om de duurzaamheid van het parket in staat te houden. Bovendien is parket vrij duur, de prijzen liggen hoger dan bij laminaat. Laat je dus niet zomaar snel verleiden tot het kopen van een goedkoop parket.

Toch zijn er veel prijsverschillen binnen parket waardoor de prijs ook weer niet overdreven duur hoeft uit te vallen. Verder kun je er tegenaan lopen dat je parket niet overal in je huis kunt gebruiken. In de badkamer kun je het bijvoorbeeld beter niet gebruiken; er moet dan echt voor een houtsoort gekozen worden die tegen temperatuurverschillen aan kan en geen problemen heeft met vocht.