Gin Tonic en Cholera
Image default
Woning en Tuin

Witte gordijnen? Houd hier rekening mee!

Witte gordijnen zijn een veilige keuze. Door de neutrale uitstraling kun je hiermee namelijk goed combineren. Witte gordijnen passen vrijwel in ieder interieur, mits er enigszins wordt gecombineerd. Toch is het kiezen van de juiste witte gordijnen minder vanzelfsprekend dan je zou denken, er zijn namelijk veel verschillende mogelijkheden. Wil jij weten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van witte gordijnen? Lees dan verder!

Welk wit kies je voor?

Wit is wit zou je zeggen. Nee, niks is minder waar. Wit heeft namelijk veel verschillende tinten. Zo heb je gebroken wit, ivoorwit en sneeuwwit om maar een paar tinten te noemen. In grote lijnen zit het verschil in warm of koel wit. Warm wit neigt iets meer naar beide, waar koel wit veel harder wit is. Hier dien je rekening mee te houden. Voordat je een keuze maakt qua kleur is het belangrijk dat je de kleur in zowel natuurlijk (daglicht) als onnatuurlijk licht hebt gezien. Zeker witte kleurtinten kunnen heel anders uitkomen in bepaald licht.

Welk type gordijn kies je?

Gordijnen zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Wanneer je de gewenste kleur duidelijk hebt is het zaak om het juiste type gordijn te kiezen. Maar welk type gordijn kies je? De keuze is namelijk enorm. Zo heb je vouwgordijnen, inbetween gordijnen, vitrages en linnen gordijnen. Binnen deze verschillende type gordijnen zijn ook weer legio mogelijkheden.

Hoe maak je een keuze?

De ruime keuze is fijn, maar maakt het vaak niet makkelijker om een keuze te maken. Om voor jezelf tot de beste keuze te komen is het aan te raden om te elimineren. Dus maak een top 10 en ga vanuit hier verder met elimineren tot een top 5, vervolgens ga je elimineren tot een top 3. Van de laatste drie maak je een keuze. Dit is vaak de beste manier om een keuze te maken.