Gin Tonic en Cholera
Image default
Dieren

Vogelcontrolemethoden op de luchthaven

Vogels botsen tot twintig keer per dag op vliegtuigen in Nederland. Deze verhalen eindigen niet altijd tragisch, maar hebben vaak wel de potentie. De film ‘Sully’, een waargebeurd verhaal over een noodlanding van een piloot in de Hudson River, werd veroorzaakt door een motorstoring als gevolg van een aanvaring met vogels.

Het grootste risico van aanvaringen met vogels is dat ze kunnen leiden tot vliegtuigen kunnen neerstorten en mensenlevens kunnen kosten naast de schade aan het vliegtuig zelf. Deze risico’s zijn grotendeels te voorkomen en in dit artikel worden enkele van de opties voor vogelbestrijding op luchthavens onderzocht.

Vogelpreventie is de eerste stap in vogelbestrijding op luchthavens. Waarom zijn de vogels daar in de eerste plaats? Zijn ze er om te nestelen of om te eten? Het is belangrijk om de drijfveer voor de vogels om daar te zijn weg te nemen.

Verwijder de voedselbronnen

Als er een voedselbron is waar de vogels van eten, zorg er dan voor dat u die voedselbron verwijdert. Als er bijvoorbeeld een open afvalpers is waar meeuwen rondzwemmen en eten, blokkeer de compactor dan van de vogels. Dit kan door middel van vogelgaas of gebouwaanpassing.

Een andere mogelijke voedselbron zijn insecten. Als er een insectenplaag is waar de vogels van eten, kan het gemakkelijker zijn om de insectenplaag eerst te verwijderen dan om eerst te proberen de vogels te verwijderen.

Vogels eten ook gewassen en planten. Methylanthranilaat is een veilige en humane optie om te voorkomen dat vogels van deze voedselbronnen eten. In tegenstelling tot andere chemicaliën voor vogelbestrijding, is methylanthranilaat niet schadelijk voor de vogels of de planten. Vogels zoals kraaien en spreeuwen houden niet van de smaak of geur van de chemische stof en zullen ergens anders moeten zoeken om voedsel te zoeken.

Houdt nest plaatsen in de gaten

Een ander ding om op te letten bij het voorkomen van vogels zijn nestplaatsen. Als vogels nestelen op luchthaventerreinen, zullen ze meer in het gebied worden geïnvesteerd en zal het vogelprobleem zich vermenigvuldigen naarmate ze zich voortplanten.

Er zijn maar een paar soorten vogelnesten die je legaal zelf kunt verwijderen. 

Als vogels aan het broeden zijn, is het het beste om een vogelcontrolebedrijf in te schakelen om het probleem aan te pakken. Deze bedrijven kennen de wet- en regelgeving die nodig is om het probleem aan te pakken en kunnen u helpen met het bedenken van een oplossing voor uw probleem, die per soort zal verschillen.

Na vogelpreventie of het wegnemen van de reden waarom de vogels daar zijn in de eerste plaats komt het afschrikken van vogels, of het uitsluiten van vogels met verschillende gereedschappen en technieken.

Gebruik van vogelnetten

Onze eerste aanbeveling voor het afschrikken van vogels op luchthavens is vogelnetten. Vogelnetten sluiten vogels uit met een efficiëntie van bijna 100%. Als u wilt voorkomen dat vogels een gebied binnenkomen, is netten een van de beste beschikbare opties. Vogelgaas is een langetermijnoplossing voor uw vogelbeheersingsprobleem. Het gaat meer dan 20 jaar mee en is bestand tegen alle weersomstandigheden. Dit wordt ook vaak gebruikt om vogelnesten onder zonnepanelen te weren.

Netwerk kan over een groter gebied worden geïnstalleerd, inclusief het blokkeren van hele delen van de luchthaven, of kan worden gebruikt voor kleinere gebieden, zoals onder spanten om voorkomen dat vogels nestelen.

Een andere optie voor vogelcontrole op de luchthaven is vijvernetten. Vijvernetten worden over vijvers, waterbassins of andere watergebaseerde locaties geplaatst en voorkomen dat vogels het water gebruiken. In het bijzonder wordt deze methode van vogelbestrijding vaak gebruikt voor ganzen zoals de Canadese gans. Het voorkomt dat de vogels het water als hun thuis gebruiken.

Elektrische schoksporen zijn een andere optie die vaak op luchthavens wordt gebruikt. Deze strips geven een kleine elektrische schok af die vogels vertelt om niet op dat oppervlak te landen. Na verloop van tijd leren de vogels dat ze daar niet kunnen landen en komen ze niet meer terug naar dat gebied.

Onze volgende aanbeveling is vogelaren. Spikes worden geplaatst op richels of gebieden waar vogels neerstrijken. Spikes voorkomen dat vogels op oppervlakken landen en samenkomen. Voor luchthavens kunnen spikes het beste worden gebruikt in combinatie met andere methoden. Ze zullen voorkomen dat vogels op richels gaan zitten, maar voor locaties op luchthavens is het het beste om vogels helemaal uit te sluiten.

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/