Gin Tonic en Cholera
Image default
Zakelijke dienstverlening

Outplacement

Wat doen outplacementbureaus?

Outplacementbureaus begeleiden werknemers bij duurzame herplaatsing in een nieuwe baan. U wordt op basis van een intensief programma begeleid naar een andere werkkring.
Outplacement bestaat meestal uit een mix van groeps- en individuele training, intensieve begeleiding, advisering en ondersteuning. De professionals van outplacementbureaus zijn trainers en coaches met vele jaren ervaring en een uitstekende reputatie.
We onderscheiden Individueel Outplacement en Collectief Outplacement.
Voor de begeleiding van één cliënt bij individueel outplacement variëren de kosten, van € 4.000.00 tot € 8.000.00. De calculatie is afhankelijk van de intensiiteit van de begeleiding, de aard van de functie en de actuele situatie op de arbeidsmarkt. Sommige outplacementbureaus zijn bereid om met u een overeenkomst aan te gaan op basis van”no cure, less pay”, waarbij de initiële kosten lager zijn, met een hogere fee bij succesvolle plaatsing. Bij collectief outplacement worden meerdere cliënten tegelijkertijd begeleid. Voor het collectief outplacement wordt meestal, in overleg met de opdrachtgever, een offerte worden opgesteld op basis van open calculatie.

Voor wie is outplacement bedoeld?

Outplacement en aanverwante diensten zijn bestemd voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe baan bij een andere werkgever. Tegelijk bieden werkgevers de mogelijkheid om op een kansrijke en maatschappelijk verantwoorde wijze hun medewerkers te helpen bij de zoektocht naar een ander werk.
Waarom een outplacementbureau inschakelen?
Outplacementbureaus hebben verstand van de arbeidsmarkt en kunnen er voor zorgen dat werkzoekenden sneller een nieuwe baan vinden. Deelnemers aan outplacement krijgen gedurende het traject vaak een eigen coach, die uiteraard beschikt over actuele kennis van de regionale arbeidsmarkt. Meestal wordt er aan de hand van een uitgebreide intake een persoonlijk herplaatsingsplan, dat vertrouwen geeft en leidt tot succes. De volgende expertises kunnen worden ingezet:

– Arbeidsdeskundig advies
– Sociaalmaatschappelijke advisering
– Medische advisering
– Actieve loopbaanbegeleiding
– Assessments m.b.t persoonlijkheidsonderzoek en competentiemanagement
– Arbeidsbemiddeling
– Effectieve trainingen zoals op het gebied van communicatie-, sollicitatie- en presentatietechnieken.

https://www.outplacementverzekering.nl